Viekö kännykän räplääminen suomalaisilta seksihalut? Tutkimuksen mukaan se on ainakin hyvä tekosyy

Kuvituskuva. Toni Tervo

Seppo Pänkäläinen

Puhelinten ja muiden älylaitteiden näyttöjen tuijottelu on nykyisin erottamaton osa arkeamme. Osana suomalaisten seksielämää ja seksuaalisuutta käsittelevää tutkimusta Kaalimato.com tutki puhelinten ja muiden älylaitteiden vaikutusta suomalaisten seksielämään.

Suomalaisista lähes kolmannes (30 prosenttia) kertoo niiden vähentäneen seksiä kumppanin kanssa.

Yhteisten lemmenhetkien vähentyminen johtuu 13 prosentin mielestä molempien osapuolien puhelimen käytöstä, kun taas 11 prosentin mielestä kumppanin älylaitteiden käyttö on vähentänyt seksiä suhteessa.

Suomalaisista kuusi prosenttia tunnustaa oman älylaitteiden käytön vähentäneen seksiä kumppanin kanssa.

Miehet kokevat älylaitteiden haittaavan seksielämää naisia enemmän. Suomalaisnaisista joka neljäs on sitä mieltä, että älylaitteiden näpräämisellä on ollut negatiivinen vaikutus seksin määrään kumppanin kanssa. Miehistä näin ajattelee jopa yli kolmannes (35 prosenttia)..

Nuoret aikuiset eli 25–34-vuotiaat suomalaiset kokevat yleisimmin seksin vähentyneen puhelimen ja muiden laitteiden käytön vuoksi. Heistä näin kokee 46 prosenttia.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan suomalaisten seksielämää ja seksuaalisuutta käsittelevään kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhti-toukokuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista. Otos on kansallisesti edustava.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut