7,8 miljoonaa euroa maksava pelastusasema tulossa Konalaan –  ensihoidon valmiudessa ollut puutteita alueella

Konalan pelastusaseman hanke etenee. Kaupunginhallitus hyväksyi Konalan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Luoteis-Helsingin alueella ensihoidon valmiudessa on ollut puutteita ja sen kehittäminen on alueella priorisoitu kiireelliseksi.

Lue myös: Pieni helsinkiläisalue nousi hälytystehtävien kärkeen, tarvitsee nyt oman pelastusaseman – Pelastusjohtaja: "Luvut kyllä yllättävät"

Konalan pelastusasema sijoittuu Kehä I:n ja Vihdintien risteyksen eteläpuolella olevan Muonamiehentien teollisuusalueelle. Liikenteellisesti hyvä sijainti teollisuusalueen ja puistoalueen rajakohdassa vähentää toiminnasta aiheutuvaa häiriötä alueen asukkaille.

Lue myös: Ensihoitajien tehtävämäärä noussut Helsingissä 40 prosenttia 8 vuodessa – vanhusten kotihoidon kiireet näkyvät ambulanssikuskien työssä

Pelastusaseman on suunniteltu valmistuvan elokuussa 2022 ja sinne sijoitetaan pelastusyksikkö, säiliöyksikkö ja ambulanssi.

Operatiivista henkilöstöä asemalle tulee 9–10 per vuoro. Lisäksi kahdelle palotarkastajalle tulee toimistotilat.

Hankesuunnitelman kustannukset ovat noin 7,8 miljoonaa euroa.

Lue myös: Kontulaan oma pelastusasema – Hälytysten vasteajat eivät toteudu, kärjessä sairaanhoitotehtävät

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut