Katajanokkaan tulevan puisen toimitilan ulkoasu on selvinnyt – innoitusta on ammennettu metsästä

Katajanokan Laituri -arkkitehtuurikilpailun voittaja Spring sisäpuolelta. VARMA
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Katajanokkaan tulevan puisen toimitilan ulkoasu on selvillä. Arkkitehtuurikilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n työ Spring, joka ammentaa innoitusta metsästä.

Katajanokan Laituriksi nimettyyn ja Varman omistamaan hiilineutraaliin rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, hotelli sekä muita toimitiloja.

Voittajan valinnassa painotettiin muun muassa rakennuksen kaupunkilaisille tarjoamia hyviä käyttömahdollisuuksia.

Lue myös: Helsingin paraatipaikalle suunnitellaan puista pääkonttoria – "Tavoitteena maailmanluokan taidonnäyte"

Katajanokan Laituri -arkkitehtuurikilpailun voittaja Spring ulkoa. VARMA

Palkintolautakunnan arviointiperusteiden mukaisesti arkkitehtuurikilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkirakenteelliset, maisemalliset, toiminnalliset, esteettiset, tekniset ja taloudelliset vaatimukset tasapainoisesti yhdistävä ratkaisu.

– Voittajatyö toteuttaa hyvin kilpailulle asetetut tavoitteet. Arkkitehtonisilta ratkaisuiltaan se on korkeatasoinen ja luonnollinen kokonaisuus, joka sopii hyvin keskeiselle rantatontille, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi tiedotteessa.

Helsingin kaupunki lähtee jatkotyöhön kilpailun voittajan kanssa. Apulaispormestari Anni Sinnemäen mielestä on hienoa päästä avaaman Katajanokan rantaa helsinkiläisten käyttöön.

– Puusta rakennettu, kestävä ja hiilijalanjäljeltään mahdollisimman matala rakennus vastaa kaupungin tavoitteita ja uusi rakennus mahdollistaa myös uusia työpaikkoja. Helsingin näkökulmasta Katajanokan alueen kehittämisen tavoitteena on luoda aktiivista kaupunkitilaa, Sinnemäki sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Katajanokalle suuryrityksen pääkonttori

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut