Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"

Senaatintorin megaterassi avataan ensi viikon keskiviikkona.

Mutta mitä maksaa Helsingin paraatipaikalla nautittu huurteinen tai lasi viiniä? Helsingin Uutiset kysyi yrittäjiltä juomien hintoja. Torin ravintoloissa myös ruoka näyttelee isoa osaa.

Helsingin empire-keskustaan ilmestyi rivi bajamajoja – "Siisteys ja hygienia tärkeitä"

Ravintola Sunnin terassilla tuopin hinta on 7,50 euroa. Huurteisen lisäksi tarjolla on muitakin alkoholijuomia.

– Tarjolla on rajoitettu valikoima viinejä, olutta, lonkeroa ja siideriä sekä pari kesädrinkkiä, kertoo tori kupeessa sijaitsevan ravintolan osakas Uma Kangas.

– Terassimenussa on muun muassa poroburger, härkisburger, toast skagen ja kotimaisia kesän herkkuja, Kangas jatkaa.

Ravintola Yes Yes Yesin terassilta tuoppia ei saa ostettua lainkaan.

– Meillä ei ole tuoppeja, koska haluamme tuoda oman Yes Yes yes -ravintolakokokonaisuutemme Senaatintorille. Se tarkoittaa, että siellä on samoja suosikkiannoksia kuin ravintolassamme. Sama pätee ruokatuotteisiin, toteaa ravintolatoimenjohtaja Kaisa Männistö.

Tarjolla on viiniä. Lasillinen eli 12 senttiä viiniä maksaa 10 euroa.

Ruokapuolella keskitytään lähituotantoon muun muassa mansikoiden, salaattien ja pienten naposteltavien muodossa.

Sofia Helsingin terassilla olutta myydään tuoppien sijaan pullossa. Terassilla nautitun "peruslaagerin" hinta on 6,50 euroa per pullo. Lasi viiniä tai roseeta maksaa 7 euroa ja siideri 6,50 euroa.

– Kaksi kuukautta on pitkä aika ja tuotteet voivat vaihtua, mutta näillä lähdetään liikkeelle, kertoo toimitusjohtaja Mikko Leisti.

Sofiassa on tarjolla sekä aamupalaa että lounasta.

– Me olemme se paikka, josta saa aamulla kahvia ja pullaa tai piirakkaa. Lounas on kesä yhdellä lautasella -tyyppisesti. Uudet perunat ja salaatti, kalaa sekä ankkaa. Asiakas saa itse valita, ottaako kasvis- vai muun version, Leisti jatkaa.

Bar Runarin baaritoiminnasta vastaavan Turo Kotajärven mukaan hintoja ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Ensi viikolla selviää, että minkälaiset muun muassa kylmäsäilytystilat ovat. Pääpaino on ehkä cocktaileissa ja viineissä. Mutta miten saamme tavarat mahtumaan ja myymmekö hanasta vai pullosta, se selviää ensi viikolla.

Kotajärvi sanoo, että hinnoittelussa pyritään "kuluttajaystävällisiin" hintoihin.

– Ei mitään riistohintoja eikä terassilisää. Samanlaista hinnoittelua kuin mitä muutenkin.

Hankaluuksia on aiheuttanut se, että myyntipisteissä ei ole juoksevaa vettä.

– Olemme keskustelleet asioista myös elintarvikeviranomaisten kanssa. Uskon, että maanantaina tiedämme asioista enemmän.

Muru & Pastis on liikkeellä pääasiassa viinituotteilla. Viinilasillisen hintahaitari on 6,50–14,50 euroa riippuen viinistä.

– Viini on ensisijainen tuotteemme. Yksi oma olut on tulossa, mutta valikoima rakentuu vielä, kertoo ravintolatoimenjohtaja Saara Alander.

Ravintolan ruokalistalta löytyy pikkusyötäväksi juustoja sekä risottoa ja päivän salaatti. Ruoka-annosten hinta on 15 euroa.

Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Kaupunki aloitti myyntikojujen pystyttämisen ja viherkasvien istuttamisen tällä viikolla. Myynti tapahtuu mökeistä, joihin on haettu siirtolapuutarhamaista tunnelmaa.

Alueen suunnittelussa on otettu huomioon koronarajoitukset.

– Tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu, kertoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"

”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki