Uusi ravintola aloitti Punavuoressa – sama ravintoloitsija perusti Helsinkiin ensimmäisen georgialaisravintolan

Khachapuri eli hatšapuri on georgialainen juustotäytteinen leipä. Täytteenä voi olla myös punaisia papuja. Kuva Kurvin georgialaisesta vuodelta 2018. Jussi Vehkasalo

Merimiehenkadun ja Albertinkatu 7:n kulmaukseen on avautunut uusi ravintola. Georgian Kitchen keskittyy nimensä mukaisesti georgialaiseen ruokaan. Ravintoloitsija Manana Tatter perusti Helsingin ensimmäisen georgialaisen ravintolan vuonna 2016 Kurviin.

Listalta löytyy muun muassa khachapuri-leipää imerulilaiseen tapaan tarjoiltuna. Sashlik-vartaat paistuvat hiiliuunissa niin possusta, lampaasta kuin kanastakin. Vegaanille georgialainen keittiö on runsas, sillä ruuanlaitossa käytetään monipuolisesti erilaisia kasviksia, esimerkiksi erilaisia papuja, punajuurta, munakoisoa ja pinaattia. Granaattiomena kuuluu annoksiin siinä kuin korianterikin. Mausteista osa tuodaan suoraan Georgiasta, sillä joitakin niistä ei löydä mistään muualta.

Osa ruoista vaatii georgialaisen ruokailukulttuurin tuntemista. Opastusta saa paikan päältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut