Helsingin empire-keskustaan ilmestyi rivi bajamajoja – "Siisteys ja hygienia tärkeitä"

Senaatintorin ensi viikolla avautuvaa terassia rakennetaan parhaillaan. Asiakaspaikkoja on liki 500. Johanna Erjonsalo
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Carl Ludvig Engel saattaisi kääntyä haudassaan, mikäli näkisi suunnittelemallaan suurtorilla rivistön muovisia wc-koppeja eli bajamajoja.

Niitä on tuotu rivistö odottamaan ensi viikolla aukeavaa Senaatintorin jättiterassia.

Helsingin Uutiset kysäisi jo kesäkuun alussa, miten käymälätilat tullaan hoitamaan Helsingin historialliseen empire-keskustaan kuuluvalla alueella.

– Rakennusvalvonta edellyttää, että rakennelmat kulttuurihistoriallisesti merkittävälle paikalle toteutetaan tyylikkäästi ja yhtenäisesti. Hehän se viimeisen sanan sitten sanovatkin, vastasi Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer tuolloin.

Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"

Suoraan kysymykseen tuodaanko torille siirrettäviä bajamajoja, ei Bauer tuolloin antanut vastausta:

– Vaihtoehtoja on. Siisteys ja hygienia ovat nyt todella tärkeitä, hän kommentoi.

Torikortteleiden viestinnästä halutaan täsmentää, että "bajamajat eivät tietenkään jää tuolla tavalla törröttämään torille". Ne tullaan piilottamaan sermien taakse ja sermien seinään tulevat käsienpesupisteet.

Lue myös: ”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki

Kaupunki kertoi toukokuussa, että Senaatintorille tullaan avaamaan megaterassi, jonka yhtenä tarkoituksena on auttaa ravintoloita toipumaan koronakriisin talousvaikutuksista. Toteutuksesta luvattiin tyylikäs ja arvokkaan alueen kokonaisilmettä kunnioittava.

– Keskustan elinvoimaisuus on kriisistä toipuvalle Helsingille keskeisen tärkeää. Esimerkiksi matkailulla on suuri merkitys kaupungille ja monelle helsinkiläiselle yritykselle. Nyt kun ulkomailta suuntautuva matkailu lienee vielä pitkään pysähdyksissä, nousee kotimaanmatkailu tärkeään rooliin, totesi toukokuussa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Juttua muokattu kello 16.17: lisätty Torikorttelien viestinnän kommentti.

Lue myös: Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Turistien kaikkoaminen on valtava isku Helsingin taloudelle – "Kansainvälinen matkailu ei vielä tänä vuonna merkittävästi ehdi elpyä"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut