Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leikkipuisto sai uuden modernin ilmeen – pulikoimaan kahluualtaisiin ei kuitenkaan enää koskaan pääse

Lapsiperheet: Leikkipuiston kahluualtailla on nyt jokin muu tarkoitus kuin uiminen.

Pohjois-Haagan leikkipuisto – nykyiseltä nimeltään Leikkipuisto Ida – on nyt kokonaisuudessaan valmis. Viimeiset aidat lähtivät leikkipuistosta 16. kesäkuuta. Vielä tuolloin kävijöitä ei ollut ruuhkaksi saakka.

Leikkipuiston ohjaaja Anne-Mari uskoo, että kaikki eivät vielä olleet hoksanneet, että puiston piha-alue on nyt vapaassa käytössä, mutta kävijämäärä varmasti kasvaa.

Lue myös: Iso pettymys lapsiperheille: yli 30 vuotta jatkunut kotieläintoiminta päättyy Helsingissä

Alkuviikosta työmaa-aidat häiritsivät Jennin perhettä, kun he tulivat paikalle puistoruokailemaan. Tänään he tulivat vain leikkimään, koska vuorotyöläisenä Jennin rytmit myös vaihtelevat, eikä ruoka-aika ole aina kello 12, kun puistoruokailu on.

– Edellinenkin puisto muistaakseni oli ihan hyvä, mutta onhan tämä nyt modernimpi, Jenni sanoo.

Hänen 3- ja 6-vuotiaat lapsensa ujostelevat sen verran, että väittävät puiston olevan ihan tylsä. Hauskaa kuitenkin näyttää olevan, kun toimittajan utelevat kysymykset loppuvat.

Ne ovat melko kalliita ylläpitää.

Pihalle on tullut paljon uutta, kuten hämähäkkitrampoliini, pyramidikaruselli ja valtava, pyöreä hiekkalaatikko. Hiekkalaatikon pyöreä muoto ei ole uusi, vaan se vuosikymmeniä sitten tehty kahluuallas. Toinen kahluuallas on sählykenttänä ja kolmanteen tuli pyramidikaruselli.

Leikkipuiston työntekijöiden mukaan altaissa on ollut alkuperäiset putket, jolloin korjaus olisi tullut kalliiksi. He muistuttavat, että lähistöllä on useita kahluualtaita. Tosin tänä kesänä kahluualtaat eivät ole koronan vuoksi käytössä muutoinkaan.

– Kahluualtaita halutaan säilyttää, tiedämme, että se on erittäin suosittu osa leikkipuistojen palvelua. Kuumina kesäpäivinä se on lapsiperheille tärkeä ja ihana paikka olla, kahluualtaiden ylläpidosta vastaava Katriina Arrakoski kaupunkiympäristön toimialalta kertoo.

Toinen puoli on kuitenkin se, että osassa kahluualtaissa on hyvin vanhoja järjestelmiä ja putkivuotoja.

– Ne ovat melko kalliita ylläpitää, puhdasta vettä menee paljon, hän sanoo.

Haasteena on myös ylläpitää vesien laatua hyvänä.

Lue myös:

Leikkipuistoissa riittänyt kuhinaa Helsingissä – terveydenhuoltoalan ammattilaiselta vetoomus: "Pysykää omalla pihalla, jos on pakko ulkoilla"

Vaarallinen leikkipuistoilmiö riesana skeittipuistoissa – Lajin harrastaja ja isä: "Vanhemmilla pitäisi herätä ymmärrys"

Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina – nämä puistot auki