Pirkkolan uudet jäähallit rakennetaan puusta – ovat jo käyttötarkoituksensa perusteella erityisen alttiita kosteudelle

Pirkkolassa harjoiteltiin jäätanssia jokunen vuosi sitten. Kosteusvaurio pakotti purkamaan rakennuksen, mutta uutta rakennetaan parhaillaan. Sirpa Repo

Pirkkola

Pirkkolan vanhojen hallien tilalle rakennetaan näyttävät puurunkoiset jäähallit, joiden suunnittelussa ja rakentamisessa keskiöön on nostettu kosteudenhallinta.

Työmaalla on aloitettu hallien perustusten teko. Kosteusvaurioista kärsineet jäähallit on purettu ja niiden tilalle valmistuu vuoden 2021 elokuussa uudisrakennus, johon tulee kaksi toisiinsa kytkettyä jäähallia.

Kosteusongelmien ehkäisyn ytimessä on jäähallin systemaattinen käytönaikainen huolto ja seuranta.

Pirkkolan jäähallihankkeessa hankeosapuolet ovat sitoutuneet kosteudenhallinnan tavoitteisiin. Periaatteet on määritelty tarkasti urakkatarjouspyynnössä. Tilaajan edustaja, projektinjohtaja Tuomo Salonpää Helsingin kaupungilta näkee kosteudenhallinnan hankkeessa erittäin tärkeänä.

– Vanhojen jäähallien kosteusongelmia ei haluta toistaa vaan nyt panostetaan kunnolla riskien tunnistamiseen ja kosteusvaurioiden torjumiseen. Lisävarmuutta on haettu ottamalla hankkeeseen mukaan kosteudenhallintakoordinaattori alusta alkaen, Salonpää toteaa tiedotteessa.

Kosteusvaurioisten jäähallien purkaminen alkaa Pirkkolassa – voi haitata kesällä uimareita

Jäähallit ovat jo käyttötarkoituksensa perusteella erityisen alttiita kosteudelle. Haasteita tuovat pelikaukaloiden, muiden tilojen ja ulkoilman väliset lämpötilaerot sekä sulamisvesien hallinta.

Sopivien rakennusmateriaalien valinta sekä höyrysulun sijoittaminen oikein on erityisen tärkeää rakenteiden toimivuuden kannalta.

Pirkkolan uusien jäähallien rungot rakennetaan puusta. Liimapuurakenteella voidaan säilyttää arkkitehtuuri ja hallien tuttu ilme. Liimapuurakenne hallien kaarissa pohjaa myös rakennettavuuteen, akustiikkaan, palosuojaukseen ja kosteudenhallintaan.

Muut tilat ovat betonielementtirunkoisia kahdessa kerroksessa.

Pirkkolan jäähalli pysyvästi kiinni kosteusvaurioiden takia – ei välttämättä korjata lainkaan

Helsinkiin avataan syksyllä uusi jäähalli – tila ei silti lisäänny, koska yksi halli on kiinni mikrobien takia ja toinen vuokrattu pois

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut