Telakkakadun työmaa Hietalahdessa valmistuu etuajassa – katu aukeaa liikenteelle

Telakkakadun työmaa saavuttaa tärkeän merkkipaalun 2. heinäkuuta, kun katu aukeaa jälleen liikenteelle. Bulevardin ja Hietalahdentorin risteyksessä ollut työmaa valmistuu hieman etuajassa ja liikenne palautuu risteyksessä pääosin normaaliksi, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu vielä, minkä vuoksi alueella on edelleen poikkeusjärjestelyjä. Puuttuvien raitiokiskojen rakentaminen Telakkakadun ja Punavuorenkadun risteyksessä sekä Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun risteyksessä vaikuttavat autoliikenteeseen.

Kävelijät joutuvat kiertämään talonrakennustyömaita Telakkakadulla Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä.

Telakkakadun katutyö liittyy Hernesaaren raitiotiehen, joka kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaareenrantaan.

Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusittiin kadun alla kulkeva kunnallistekniikka kokonaan, eli rakennettiin uudet vesijohdot, kaukolämpö- ja kaukokylmäputket sekä asennettiin sähkö- ja teleliikennekaapeleita. Samalla tehtiin hulevesiviemärit, joiden ansiosta sadevedet pystytään nyt erottamaan muista viemärivesistä erilleen.

Kadulla on nyt helpompi liikkua kävellen ja polkupyörällä, sillä pyöräily Telakkakadulla tapahtuu 2. heinäkuuta alkaen yksisuuntaisilla pyöräkaistoilla ja kävelijöille on erilliset jalkakäytävät.

Joukkoliikenne ajaa alueella edelleen kiertoreittejä. Bussit 14,17 ja 18N siirtyvät poikkeusreitille Munkkisaarentien sulkemisen vuoksi keskiviikkona 1. heinäkuuta. Poikkeusreitti kulkee Eiranrannassa ja Laivurinkatua pitkin Eiran sairaalan ohi.

Hietalahdentorin alueella joukkoliikenteen muutokset tapahtuvat 20. heinäkuuta, jolloin raitiolinjat 6 ja 6T palaavat Hietalahteen sekä bussit 21 ja 23N torin alueelle.

Jalankulku tapahtuu Telakkakadun itäpuolen jalkakäytävällä Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä. Syynä ovat talonrakennustyömaat kadun länsipuolella.

Punavuorenkatu on suljettu läpiajoliikenteeltä väliltä Telakkakatu – Perämiehenkatu. Kiertotie kulkee Punavuoren suunnasta reittiä Perämiehenkatu – Pursimiehenkatu ja keskustan suunnasta Tehtaankatu – Perämiehenkatu.

Munkkisaarenkatu on suljettu läpiajoliikenteeltä kiinteistöjen 2–14 kohdalta. Kiertotie menee reittiä Hylkeenpyytäjänkatu – Hernesaarenkatu – Telakkakatu. Keskustan suuntaan menevien on käytävä kääntymässä Eiranrannan kiertoliittymässä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut