Telakkakadun työmaa Hietalahdessa valmistuu etuajassa – katu aukeaa liikenteelle

Vaikka poikkeusjärjestelyt osin jatkuvat, Telakkakadulla pääsee jo kulkemaan heinäkuun 2. päivästä lähtien. Helsingin kaupunki
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Telakkakadun työmaa saavuttaa tärkeän merkkipaalun 2. heinäkuuta, kun katu aukeaa jälleen liikenteelle. Bulevardin ja Hietalahdentorin risteyksessä ollut työmaa valmistuu hieman etuajassa ja liikenne palautuu risteyksessä pääosin normaaliksi, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Hernesaaren raitiotien rakentaminen jatkuu vielä, minkä vuoksi alueella on edelleen poikkeusjärjestelyjä. Puuttuvien raitiokiskojen rakentaminen Telakkakadun ja Punavuorenkadun risteyksessä sekä Telakkakadun ja Munkkisaarenkadun risteyksessä vaikuttavat autoliikenteeseen.

Kävelijät joutuvat kiertämään talonrakennustyömaita Telakkakadulla Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä.

Telakkakadun katutyö liittyy Hernesaaren raitiotiehen, joka kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaareenrantaan.

Raitiotien rakentamisen yhteydessä uusittiin kadun alla kulkeva kunnallistekniikka kokonaan, eli rakennettiin uudet vesijohdot, kaukolämpö- ja kaukokylmäputket sekä asennettiin sähkö- ja teleliikennekaapeleita. Samalla tehtiin hulevesiviemärit, joiden ansiosta sadevedet pystytään nyt erottamaan muista viemärivesistä erilleen.

Kadulla on nyt helpompi liikkua kävellen ja polkupyörällä, sillä pyöräily Telakkakadulla tapahtuu 2. heinäkuuta alkaen yksisuuntaisilla pyöräkaistoilla ja kävelijöille on erilliset jalkakäytävät.

Joukkoliikenne ajaa alueella edelleen kiertoreittejä. Bussit 14,17 ja 18N siirtyvät poikkeusreitille Munkkisaarentien sulkemisen vuoksi keskiviikkona 1. heinäkuuta. Poikkeusreitti kulkee Eiranrannassa ja Laivurinkatua pitkin Eiran sairaalan ohi.

Hietalahdentorin alueella joukkoliikenteen muutokset tapahtuvat 20. heinäkuuta, jolloin raitiolinjat 6 ja 6T palaavat Hietalahteen sekä bussit 21 ja 23N torin alueelle.

Jalankulku tapahtuu Telakkakadun itäpuolen jalkakäytävällä Hietalahdenrannan ja Pursimiehenkadun välillä. Syynä ovat talonrakennustyömaat kadun länsipuolella.

Punavuorenkatu on suljettu läpiajoliikenteeltä väliltä Telakkakatu – Perämiehenkatu. Kiertotie kulkee Punavuoren suunnasta reittiä Perämiehenkatu – Pursimiehenkatu ja keskustan suunnasta Tehtaankatu – Perämiehenkatu.

Munkkisaarenkatu on suljettu läpiajoliikenteeltä kiinteistöjen 2–14 kohdalta. Kiertotie menee reittiä Hylkeenpyytäjänkatu – Hernesaarenkatu – Telakkakatu. Keskustan suuntaan menevien on käytävä kääntymässä Eiranrannan kiertoliittymässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 2. Linnanmäen superfani Mika Koivusalolta näyttävä kunnianosoitus 70-vuotiaalle huvipuistolle –  "Herättää tunteita ja sisältää pieniä yllätyksiäkin"
 3. Helsingissä isketään sitkeän vieraslajin kimppuun – Myös citykanit saavat vuosittain kyytiä
 4. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 5. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 3. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 4. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 5. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 10. Kallioon avataan panimo ja ravintola, josta voi ostaa mukaan jopa 12-prosenttista olutta – "Unelmiemme täyttymys!"
 11. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 12. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 14. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 15. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.