Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsen osui voimalinjaan Kalasatamassa – toipuu nyt vammoistaan villieläinsairaalassa

Kalasatamasta lentoon nousseesta joutsenpariskunnasta toinen osui Isoisänsillan yllä kulkevaan voimalinjaan maanantaina.

Apuun hälytettiin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö.

Silminnäkijöiden mukaan joutsen törmäsi suurjännitejohtoon ja mätkähti Isoisänsillalle, josta se nousi kävelemään, mutta ei lähtenyt enää lentoon.

Korkeasaaren villieläinsairaalasta vahvistetaan, että hoitoon on tuotu voimalinjaan osunut lintu, jonka annetaan nyt toipua rauhassa.

– Siis kyhmyjoutsen. Pelkkä joutsen tarkoittaa laulujoutsenta, tarkentaa lintuasiantuntija ja kuraattori Ville Vepsäläinen villieläinsairaalasta.

Vepsäläisellä ei ole tarkempia tietoja voimalinjaan osuneen kyhmyjoutsenen vammoista.

Yleisellä tasolla hän sanoo, että monenlaisia vammoja voi linnulle sähkölinjaan osumisesta tulla.

– Kuten muistakin törmäyksistä, hän lisää.

Villieläinsairaala hoitaa noin 1 300 luonnonvaraista eläintä vuosittain, joista joutsenia tuodaan hoitoon Vepsäläisen arvion mukaan kymmeniä.

Kalasataman törmäysonnettomuus on puhuttanut Kalasataman Facebook-ryhmässä, jossa ihmetellään, miksi voimalinjaan ei laiteta merkkejä muun muassa varoitukseksi linnuille.

Kyhmyjoutsenista ja niiden poikasista on viime vuosina tullut tuttu näky Helsingissä.

Pari viikkoa sitten Korkeasaari kertoi, että hoitoon on tuotu iäkäs, arviolta jo liki 20-vuotias kyhmyjoutsenen Töölönlahdelta. Lintu lopetettiin, koska sen kunto oli heikko ja se oli ollut jo jonkin aikaa yksijalkainen.