Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtio sai Kaartin Lasaretin vihdoin myytyä – "Hietalahtea profiloidaan pääkonttorikeskittymäksi"

Helsingin Hietalahdessa sijaitseva Kaartin Lasaretin korttelikokonaisuus on saanut uuden omistajan. Valtion Senaatti-Kiinteistöt on myynyt rakennukset kotimaiselle kiinteistösijoittajalle HGR Property Partnersille. Yhtiö hyväksyttiin keväällä myös Hietalahdenrannan kehittäjäksi ja torin alle tulevan pysäköintihallin rakentajaksi.

Ostajan suunnitelmana on kehittää Lasaretin korttelia toimitilakäyttöön, avata porttien sisälle sulkeutunutta pihaa helsinkiläisille, elävöittää aluetta ja tuoda sinne palveluja. Kaartin Lasaretti aiotaan liittää osaksi laajempaa Hietalahden alueen kehittämistä.

– Yhtiömme näkee Kaartin Lasaretissa loistavan kehityspotentiaalin ja odotamme innolla, että pääsemme viemään suunnitelmiamme eteenpäin yhteistyössä kaupungin kanssa. Yhdessä Hietalahdenrannan alueen kanssa tavoitteenamme on toteuttaa Hietalahteen uutta urbaania kaupunkiympäristöä sekä profiloida alue pääkonttorikeskittymäksi, sanoo HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Senaatti on yrittänyt myydä rakennuksia vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2013 uutisoitiin esisopimuksesta, jonka myötä sairaalarakennuksiin piti tulla hotelli. Suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet ja alue tuli toisen kerran myyntiin 2016. Kolmannen kerran kokonaisuutta alettiin kaupata alkuvuodesta 2020.

– Olemme tyytyväisiä, että löysimme vaiherikkaan myyntiprosessin päätteeksi historialliselle korttelille uuden omistajan. Uskomme, että HGR löytää kohteelle parhaan mahdollisen käyttötarkoituksen ja uuden elämän osaksi toimivaa kaupunkia, Senaatti-Kiinteistöjen myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen toteaa.

Tontin sekä neljän kivi- ja kahden puurakennuksen kauppahinta oli yhteensä 11,5 miljoonaa euroa.

Kaartin Lasaretti toimi 1800-luvun alkupuolelta aina 1930-luvulle saakka sotilassairaalana. Sen jälkeen käyttäjäksi tuli Teknillinen korkeakoulu ja myöhemmin valtion teknilliset tutkimuslaitokset maanalaisine laboratorioineen. Lue Kaartin Lasaretista lisää täältä.

HGR:n Hietalahden suunnitelmista kertovan aiemman jutun löydät täältä.