Tässäkö uusi keino vähentää auton tarvetta Helsingissä? – yhteiskäytöllisten tavarapyörien kokeilu alkoi

Tavarapyörällä voi kuljettaa myös lasta. HKL
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen Ruoholahdessa ja Jätkäsaaressa on saanut kokeilla kuormapyöräpalvelua. Kokeilussa on aluksi mukana kuusi tavarapyörää.

Palvelualue ja pyörien määrä kasvaa lähiviikkoina hieman. Pyöriä voi kokeilla, vaikka ei asuisikaan Jätkäsaaren tai Ruoholahden alueella.

Kokeilun aikana kuormapyörän voi ottaa käyttöön älypuhelimella, kulkea sillä vapaasti ja lopettaa pyörän käytön sovelluksen osoittamilla alueilla. Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa www.cargobikepilot.fi.

Kokeilun toteuttava Colossus Finland Oy:n perustaja Jani Ehro näkee, että laadukas ja kustannustehokas kuormapyöräpalvelu voi olla yksi keino auton tarpeen vähentämiseksi kaupungeissa.

– Kaupunkikuormapyöräpalvelu olisi uusi keino kaupungeille ja asukkaille vähentää päästöjä ja tehdä kaupunkiympäristöstä hauskempi ja miellyttävämpi, Ehro pohtii tiedotteessa.

HKL:n keväisen kokeiluhaun tarkoituksena oli löytää uusia kokeiluja pyöräliikenteen edistämiseen Helsingin seudulla.

– Haimme keväällä uusia ideoita tukemaan Helsingin pyöräliikenteen edistämistä ja saimme useita hyviä ehdotuksia. Yhdeksi toteutettavaksi kokeiluksi valikoituivat yhteiskäyttöiset sähkökuormapyörät, kertoo HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen tiedotteessa.

HKL näkee sähköisissä tavarapyörissä potentiaalia olla osana modernia kaupunkiliikennettä. Kuormapyörästä voivat hyötyä perheet ja kaveriporukat aina kauppareissuista pyöräretkiin ympäri Helsingin rantoja.

–  On myös mielenkiintoista kerätä kokemuksia siitä, millaiseksi käyttäjät kokevat tavarapyörällä ajon Helsingissä, Lehtinen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut