Tästä syystä Helsingin kaikki poliisiveneet ovat Villejä – "Nimi juontaa juurensa 60–70-lukujen taitteeseen"

Helsingin poliisin ylikonstaapeli Jarmo Niininen on työskennellyt venepoliisina yli 30 vuotta. Tällä kertaa käytössä on poliisivene Ville 3. Johanna Erjonsalo
Sanna Jompero

Sanna Jompero

Helsingin poliisilla on kolme poliisivenettä. Veneet ovat nimeltään Ville 1, Ville 3 ja Ville 4.

Nimet juontavat juurensa vuosikymmenien päähän, poliisin aikanaan käyttämiin veneisiin.

"Se on hirmu vaarallista touhua" – venepoliisi menee hätiin, kun Helsingin laivaväylillä uidaan ja silloilta hypitään

– Nimi juontaa juurensa 60–70-lukujen taitteeseen. Meillä oli silloin käytössä hitaita, jäissä kulkevia rautaveneitä. Niitä kutsuttiin yleisesti rautavilleiksi. Näiden veneiden jälkeen tulleet nopeat partioveneet on sitten vaan aina nimetty tähän päivään asti Villeiksi, kertoo Helsingin poliisiin ylikonstaapeli Jarmo Niininen.

Niininen on työskennellyt venepoliisina yli 30 vuotta ja ollut pikkupojasta lähtien merellä kaiken vapaa-aikansa. Perämiehenä kauppalaivoilla Niininen on toiminut suoritettuaan 2000-luvulla merikapteenin tutkinnon.

Poliisivene Ville 3. Johanna Erjonsalo

Poliisivene Ville 1 on malliltaan Kewatec 1190 Patrol. Ville 3 on Faster 940 ja Ville 4 Alucraft 20 SP. Veneet kulkevat tarvittaessa yli 40 solmua.

HU lähti venepoliisin kyytiin Suomen vilkkaimmalla vesialueella ja vipinää riitti – "Veneet ja nopeudet ovat kasvaneet, mutta kyvyt aina eivät samaan tahtiin"

Venepoliiseja Helsingissä on kymmenen. Työturvallisuuden vuoksi poliisit liikkuvat merellä poikkeuksetta aina kolmen hengen partioissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.