Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet

Tapaninkylässä asuva Hannele Kuronen sanoo, että hän laittoi "paremmat retongit" päälle keskustaan menon kunniaksi. Hän piti Senaatintorin terassialuetta upeana ja 9 euron viinilasillista kohtuullisena. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

– Aivan upea paikka! Positiivinen yllätys. Luulin paikkaa kolkommaksi, mutta täällä on upeat kukkaistutukset ja sopivat turvavälit.

Näin kuvailee Hannele Kuronen Senaatintorin suurta terassialuetta.

Kuronen oli tuulisena keskiviikkoaamuna yksi hiljaisen terassin ensimmäisistä asiakkaista. Yhteensä 480 paikkaisella terassilla oli aamulla muutamia kymmeniä asiakkaita.

– Halusin päästä korkkaamaan tämän heti. Käyn Helsingin keskustassa ja varsinkin terasseilla harvoin, sanoo Tapaninkylässä asuva Kuronen.

”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki

Kuronen tilasi Sofia Helsingin myyntikojusta puoli kymmenen aikaan lasillisen viiniä. 16 senttilitran annos maksoi 9 euroa. Kahvin hinta oli 3 euroa.

– Hinnat ovat oikein sopivia. Voisin tulla tänne terassille uudestaan, jos täällä soittaisi joku trubaduuri. Olisi upeaa, jos Arttu Wiskari esiintyisi landola-kitaran kanssa, Kuronen kertoo.

Sofia Helsingin vuoropäällikkö Sonja Kettunen kertoi, että avajaispäivän aamuna asiakkaita on käynyt hyvin. Tarjolla oli muun muassa aamiaista, kahvia ja pullaa sekä alkoholijuomia. Kettunen uskoo, että asiakkaita tulee lisää lounasaikaan. Aapo Siippainen

Kaikki eivät olleet hintatasoon yhtä tyytyväisiä.

– Sanottiin, ettei täällä ole terassilisää, mutta kyllä 6,90 euroa olutpullosta on aika suolainen hinta. Senaatintorin terassi on muuten ihan kiva paikka, mutta tuskin tämä pelastaa ravintoloiden taloutta, arvioi ravintola-alaa pitkään seurannut kontulalainen Timppa.

– Täällä terassilla pitäisi olla enemmän ruokaa myynnissä. Ruoanvalmistuksen pitäisi myös näkyä esimerkiksi suurina pariloina. Nyt on vain pieniä annoksia, hän kommentoi.

Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"

Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"

Senaatintorin terassi oli ennen kello aamukymmentä hyvin hiljainen. Paikalla oli parikymmentä asiakasta. Aapo Siippainen

Helsinki julkisti Senaatintorille tulevat ravintolat – mukana yksi todellinen klassikko jo vuosikymmenten takaa

Senaatintorin torin terassilla on yhteensä 16 ravintolaa ja 480 asiakaspaikkaa. Terassi on auki päivittäin elokuun loppuun saakka kello 9-23. Ravintolat voivat itse päättää aukioloajat.

Senaatintorintorin terassialueella on yhteensä 480 asiakaspaikkaa ja 16 ravintolaa. Alue aukeaa kello 9. Moni ravintoloista aukeaa kuitenkin vasta lähempänä lounasaikaa. Aapo Siippainen
Senaatintorin terassialue kello 9.30 keskiviikkoaamuna Tuomiokirkon portailta kuvattuna. Aapo Siippainen

Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"

Terassi alkoi täyttyä ihmisistä puolen päivän jälkeen keskiviikkona kun aurinko alkoi lämmittää Senaatintoria. Aapo Siippainen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut