Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä hukkui kesäkuussa 5 ihmistä – MTV: Uimarannoille varoituskylttejä arabiaksi ja somaliksi

Helsingissä hukkui kesäkuussa viisi henkilöä, kun kahtena edellisvuonna kesäkuussa luku on ollut 0, twiittasi Helsingin poliisilaitos tällä viikolla.

MTV kertoo, että Helsingin uimarannoille aletaan asentaa monikielisiä varoituskylttejä, joissa äkkisyvästä varoitetaan paitsi suomeksi ja ruotsiksi, myös englanniksi sekä arabian ja somalin kielillä.

Kylttejä on tulossa Aurinkolahteen, Kallahdenniemeen, Tuoriniemeen, Hietaniemeen, Pikkukoskelle, Pakilaan, Pukinmäkeen ja Tapaninvainioon.

Kylttien asentamisen taustalla ovat maahanmuuttajataustaisten hukkumiskuolemat. Esimerkiksi Hietaniemen uimarannalla IL:n tietojen mukaan uimataidoton mies oli kulkenut liian pitkälle rannasta ja vajonnut pinnan alle. Elvytys ei tuottanut enää tulosta pelastuslaitoksen sukeltajan löydettyä miehen.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että läheltä piti -tilanteiden määrä on Helsingin rannoilla kasvanut. Kaupunki peräänkuulutti jokaisen vastuuta itsestään ja vanhempien vastuuta lapsistaan.

Rantapelastajat ovat monesti hakeneet ihmisen jopa jo veden alta. Kaupungin liikuntajohtajan Tarja Loikkasen mukaan riskitilanteiden taustalla ovat lisääntynyt uimataidottomuus sekä se, että pieniä lapsia jätetään veden lähelle liian heikolla valvonnalla.