Helsingissä hukkui kesäkuussa 5 ihmistä – MTV: Uimarannoille varoituskylttejä arabiaksi ja somaliksi

Helsingissä hukkui kesäkuussa viisi henkilöä, kun kahtena edellisvuonna kesäkuussa luku on ollut 0, twiittasi Helsingin poliisilaitos tällä viikolla.

MTV kertoo, että Helsingin uimarannoille aletaan asentaa monikielisiä varoituskylttejä, joissa äkkisyvästä varoitetaan paitsi suomeksi ja ruotsiksi, myös englanniksi sekä arabian ja somalin kielillä.

Aivan tavallinen muoviämpäri voi pelastaa hukkuvan ihmisen hengen – "Jokaisen hyvä osata"

Kylttejä on tulossa Aurinkolahteen, Kallahdenniemeen, Tuoriniemeen, Hietaniemeen, Pikkukoskelle, Pakilaan, Pukinmäkeen ja Tapaninvainioon.

Kylttien asentamisen taustalla ovat maahanmuuttajataustaisten hukkumiskuolemat. Esimerkiksi Hietaniemen uimarannalla IL:n tietojen mukaan uimataidoton mies oli kulkenut liian pitkälle rannasta ja vajonnut pinnan alle. Elvytys ei tuottanut enää tulosta pelastuslaitoksen sukeltajan löydettyä miehen.

Helsingissä tänä kesänä jo 10 läheltä piti -tilannetta, jossa rantavahti on pelastanut ihmisen hukkumiselta – "Valvo lapsia käsivarren mitan päässä!"

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla, että läheltä piti -tilanteiden määrä on Helsingin rannoilla kasvanut. Kaupunki peräänkuulutti jokaisen vastuuta itsestään ja vanhempien vastuuta lapsistaan.

Rantapelastajat ovat monesti hakeneet ihmisen jopa jo veden alta. Kaupungin liikuntajohtajan Tarja Loikkasen mukaan riskitilanteiden taustalla ovat lisääntynyt uimataidottomuus sekä se, että pieniä lapsia jätetään veden lähelle liian heikolla valvonnalla.

Tiesitkö: Myllypurossakin on uima-allas, joka avautuu nyt yleisölle – "Toimintaa tarkoitus saada mahdollisimman paljon"

Joka neljännen helsinkiläislapsen uimataito on heikko, mutta vain ani harva ei osaa uida lainkaan – "Uimakouluihin on nykyään jonoja"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut