Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"

Jätkäsaaren Saukonpaadenpuistossa on suosittuja yleisiä grillauspaikkoja, mutta ei vessaa.

Erik Tulinbergin kujan päätteeseen puistoaukiolle on suunniteltu yleisökäymälää. Sen rakentamisen oli tarkoitus alkaa samaan aikaan puiston eteläosan rakentamisen kanssa.

Alueen asukkaat ovat kuitenkin vastustaneet käymälää ja rakentamisessa otettiin aikalisä. Tässä vaiheessa aukiolle tehdään vain varaukset käymälälle.

Vessojen suunniteltu paikka on melko lähellä kerrostaloja.

Aihe kirvoitti keskustelua myös Jätkäsaari-liikkeen ryhmässä Facebookissa. Joidenkin mielestä kaupunki on kuullut asukkaiden mielipiteitä liikaakin, ja vessojen vastustus on ollut järjetöntä.

– Sinänsä hyvä, että kaupunki ei lähtökohtaisesti kysele asukkailta lupia puiston sisällön tekemiseen. Muuten noissa puistoissa ei olisi yhden yhtä leikkipaikkaa, koiranulkoilutusreittiä, leikkihyrrää, pallokenttää ja niin edelleen. Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi, ja lopulta ei ole mitään kenellekään, eräs kommentoi.

Yksi muistuttaa, että aina pitäisi muistaa lähettää kaupungille palautetta, että kannattaa suunnitelmaa, ettei ainoastaan vastustajien ääni kuuluisi.

Joku toteaa, että vessaa itsessään ei ole vastustettu, vaan sen sijaintia. Puistosta voisi löytyä toinenkin paikka kuin "asuntojen parvekkeen alta".

Toinen argumentti on se, että vessojen pelätään lisäävän puistoissa häiriökäyttäytymistä ja alkoholin käyttöä, mikä häiritsee lähialueen asukkaita. Toisaalta ilman vessoja jotkut saattavat lirautella vääriin paikkoihin, eräs huomauttaa.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut alueesta vastaavaa kaupungin projektipäällikköä Petra Rantalaista vastaamaan kysymyksiin.

Saukonpaadenpuiston eteläosan rakennusurakka on käynnistynyt kesäkuussa 2020. Sen rakentaminen kestää ensi vuoden kesään.

Puisto on Saukonpaaden alueen keskeisin puisto. Sen pohjoisosa on jo valmis ja asukkaat ovat ottaneet sen käyttöönsä.

Puistosuunnittelun tavoitteena on muodostaa viihtyisä vapaa-ajan virkistysalue tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön ja luoda puiston käyttäjille houkutteleva ja turvallinen lähipuisto.

Saukonpaaden kärkeen rakennetaan oleskelu- ja pelinurmi. Alueelle tulee myös koirakäymälä. Se on paikka, jonka alusta on helposti vaihdettava. Isommat tuotokset laitetaan viereiseen jäteastiaan.

Saukonpaadenrantaan tulee myös penkkejä ja aurinkotuoleja.