Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk

Yksiöiden neliövuokrat ovat pääkaupungissa ottaneet jo selkeän kaulan muiden asuntojen vuokriin, ilmenee Etuovi.comin data-analyytikon Niina Matikaisen tekemästä vertailusta. Helsingin asuntokunnista jo noin puolet asuu vuokralla.

Vapaarahoitteisessa kerrostaloyksiössä keskineliövuokra on 26,9 euroa, kaksioissa 20,7 euroa ja kolmioissa 18,3 euroa kuukaudessa.

Matikainen käytti vertailussa Vuokraovi.com-palvelussa kesäkuussa tarjolla olleiden huoneistojen vuokrahintoja.

USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus

– Ilmoituksessa on vuokran pyyntihinta, joka on monessa tapauksessa se, mikä päätyy uuteen vuokrasopimukseen, Matikainen toteaa blogissaan.

Helsingin eri alueiden yksiöiden keskivuokrissa on myös huimat erot.

– Helsingissä yksiöiden vuokrat ovat kiivenneet hyvin korkeisiin lukemiin, eikä yli 30 euroa neliötä kohden kuukaudessa ole mikään poikkeus. Yli puolella uusista vuokrailmoituksista neliövuokra oli yli 26,9 euroa kuukaudessa, Matikainen vertailee.

Kalleimmaksi alueeksi nousee Jätkäsaaren postinumeroalue 00220, jossa on paljon uusia asuntoja. Matikaisen mukaan siellä yksiön keskimääräinen neliövuokra on 32,8 euroa, jolla 30-neliöisen yksiön kokonaisvuokra nousee jo lähes tuhanteen euroon kuukaudessa.

Helsingin asuntokaupassa kaksi uutta yllättäjää: toisella hinnannousu hurjat 41%

Seuraavaksi korkein keskimääräinen yksiöiden neliövuokra löytyy Punavuoren alueelta. Kantakaupungin lisäksi esiin nousevat parhaillaan rakentuva Verkkosaari sekä Kalasatama. Vuokratasoon vaikuttaa siis sijainnin lisäksi myös asunnon kunto.

Edullisimmilla alueilla Helsingissä yksiöiden keskivuokra on vähän yli 20 euroa neliöltä.

Matikainen laskee, että 30 neliön asunnossa keskivuokrien ero on halvimman ja kalleimman alueen välillä on 300 euroa kuukaudessa, mikä tekee 3 600 euroa vuodessa.

Edullisimmat alueet sijaitsevat kuitenkin jo selvästi kauempana ydinkeskustasta. Tässä tilastossa edullisimpia alueita ovat Mellunmäki, Etelä-Laajasalo, Siltamäki, Puistola ja Jakomäki.

Pirkka-Pekka Petelius vastaa 3 neliön yksiössä asuvalle "Yölinjalla" – tämä hulvaton hupailu oli yli 20 vuotta aikaansa edellä

Kaksioissa puolestaan kalleimmat vuokraneliöt löytyvät ilmoitusten perusteella Kaartinkaupungin postinumeroalueelta 00130 ja toiseksi kallein alue on Katajanokka.

Edullisimmat kaksiot vuokrataan Pihlajamäen ja Tapaninvainion alueilta.

Matikaisen vertailussa ovat mukana ne alueet, joilla laskemiseen oli käytettävissä vähintään 5 ilmoitusta. Mukana ovat vain vapaarahoitteiset ja kalustamattomat vuokrattavat kerrostaloasunnot.

Eerik, 30, osti hitas-asunnon ja aikoo asua siinä korkeintaan 5 vuotta – Kalasataman kupeessa rakennetaan nyt vauhdilla

Joukkopako Airbnb:stä alkoi – tulot tyrehtyivät, laskut juoksevat

Kimppakämppiä rakennetaan nyt uudella konseptilla Helsinkiin – huoneistopohja takaa asukkaille myös yksityisyyttä

Helsinkiläinen käyttää viidenneksen tuloistaan asumiseen – pienituloisella yksinasuvalla menee liki 40 % asumistuen jälkeenkin