Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Ennakkotietojen mukaan Espoon väestö kasvoi tammi–toukokuun aikana yli 1 100 asukkaalla, mikä on lähes 1 500 asukasta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisvuonna.

Uusimman väestörakennejulkaisun mukaan toukokuun lopussa Espoossa asui 290 870 asukasta

Tammi–toukokuussa Espoon väestöä lisäsi eniten maahanmuutto. Nettosiirtolaisuuden osuus väestönkasvusta oli 83 prosenttia.

Sen sijaan kuntien välinen muutto oli tappiollinen 28 prosenttia, sillä Espoosta muutetaan nyt runsain määrin muualle. Laskua edellisvuoteen oli peräti 1 600 asukasta.

Vieraskielisiä, eli muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia asukkaita Espoossa oli toukokuun lopussa 54 700, mikä on lähes 19 prosenttia koko väestöstä ja heidän osuutensa vuoden 2020 tammi–toukokuun väestönkasvusta oli lähes 100 prosenttia.

Vastaavasti vieraskielisen väestön osuuden kasvu Helsingissä ei ole ollut yhtä nopeaa kuin muulla pääkaupunkiseudulla.

Muiden kuin kotimaankielisten määrä lisääntyi Helsingissä viime vuonna 4 234 hengellä ja heidän määränsä oli vuodenvaihteessa 16,2 prosenttia väestöstä. Tämän vuoden alkupuoliskon tilastoja ei ole vielä julkaistu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut