Radio Suomipopin suosikkijuontaja haastatteli Antti Tuiskua ja Mikael Gabrielia vanhempiensa vaatehuoneessa – "En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa"

Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta.

Juho Keskitalon studio sijaitsee kesän ajan hänen lapsuuudenkodissaan. Keskitalo juontaa Radio Suomipopin iltaohjelmaa arkisin. –  Tämä on iskän työhuone. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

Miltä tuntuisi, jos avaisit etätöissä suusi ja sanomaasi kuuntelisi heti vähintään 150 000 ihmistä?

Huimaisi varmaan!

Huimaako Juho Keskitaloa?

Keskitalo juontaa Radio Suomipopin Iltaohjelmaa ja ohjelmasta on tullut runsaassa puolessa vuodessa yksi Suomen kuunnelluimmista radio-ohjelmista.

Keskimäärin ohjelma tavoittaa viikon aikana noin 250 000 kuuntelijaa.

Keskitalo on tehnyt etätöitä nyt jo lähes kolmen kuukauden ajan. Kotistudio rakennettiin aluksi kalliolaiseen yksiöön, mutta parin kuukauden ajan iltaohjelmaa on tehty suorana Järvenpäästä käsin.

Mennäänpä kuuntelemaan miestä ihan livenä. Rivitaloasunnon oven avaa mies, joka on avannut saman oven jo pikkupojasta lähtien.

Normaalisti hän olisi jo vetänyt aamupuuron ja juossut kymmenen kilometrin lenkin urheilukentän radalla.

Mutta nyt juodaan aamukokikset ja Keskitalo ottaa vieraan vastaan samanlaisella rennolla tyylillä kuin kaikki artistivieraansakin.

Olo on heti leppoisan kotoisa. Niin ovat kokeneet myös eturivin bändit ja laulajat. Siinä on osa suosion salaisuudesta. Esiintyjät suorastaan haluavat Keskitalon iltaohjelmiin.

Eräs tähti kuvaili Keskitaloa älykkääksi ja omaa egoa korostamattomaksi radiojuontajaksi. Hän onnittelikin radioasemaa timanttisesta kiinnityksestä. Suomipopilla Keskitalo on se, jolle artistit tulevat haastatteluun ja kertomaan uusista julkaisuistaan.

Keskitalo muutti Järvenpäästä vasta muutama vuosi sitten, mutta hän kokee sen edelleen kotikaupungikseen.

Hän tuo järvenpääläisyyttään usein esiin spiikeissä ja käy kaupungissa moikkaamassa perhettä ja ystäviä useita kertoja kuukaudessa.

Kun Keskitalon vanhemmat lähtivät kesäksi mökkeilemään ja heidän asuntonsa jäi vapaaksi, hän päätti heti, että siirtää studiokamat heidän kämpilleen ja tekee Suomipopin iltaa koko kesän Järvenpäästä.

–  En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa.

Nousemme kakkoskerrokseen, mistä ne suorat spiikit tulevat.

– Itse asiassa tämä on isäni työhuone.

Studion siirtäminen ei käynyt ihan hetkessä, vaan uudesta lokaatiosta piti etsiä huone kerrallaan parasta akustiikkaa. Esimerkiksi Antti Tuiskun ja Mikael Gabrielin Keskitalo haastatteli vanhempiensa vaatehuoneessa.

– Siellä ei kaikunut.

Keskitalo on myös todella vekkuli mies.

– Olen järjestänyt aina frendeille yllätyksiä, hän virnistää.

Niitä hän tekee myös artisteille, ja he muistavat tilanteen varmasti koko loppuelämänsä ajan.

Esimerkiksi kun Keskitalo haastatteli Vestaa kalliolaisen kerrostalon sisäpihalla, tulivatkin yllättäen Arppa ja Ville-Veikko vetämään coverin Vestan uusimmasta Valonsäteet -biisistä.

– Samalla he toivat Vestalle hänen lempiateriansa: vegaanisen, gluteenittoman schnitzelin ranskalaisilla, ei riisillä, Keskitalo hekottelee.

Hän oli etukäteen ottanut selville, että ateria pitää olla nimenomaan ranskalaisilla. Vesta oli erittäin otettu ylläristä.

Radiopersoonaksi 29-vuotias median moniosaaja on kasvanut vähitellen ja monen mutkan kautta. Suomipopilla hän aloitti viime joulukuussa.

Suomipopin pestin lisäksi Keskitalo tunnetaan Syke-sarjan Justuksena, Digihuijatut -televisio-ohjelman juontajana, ääninäyttelijänä ja musiikkitoimittajana.

Hän on myös juontanut tapahtumia, kuten Provinssin kesällä 2018 .

Juho Keskitalo juontaa Radio Suomipopin Iltaohjelmaa arkisin kello 19–22.

Instagramissa voi seurata muun muassa lähetysten tekoa (@keskitalonjuho).

Keskitalosta kirjoitti ensimmäisenä Keski-Uusimaa-lehti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut