Radio Suomipopin suosikkijuontaja haastatteli Antti Tuiskua ja Mikael Gabrielia vanhempiensa vaatehuoneessa – "En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa"

Suomipopin huippusuosittu ohjelma lähetetään järvenpääläisestä rivitalosta.

Juho Keskitalon studio sijaitsee kesän ajan hänen lapsuuudenkodissaan. Keskitalo juontaa Radio Suomipopin iltaohjelmaa arkisin. –  Tämä on iskän työhuone. Jouko Tuomas-Kettunen

Jouko Tuomas-Kettunen

Miltä tuntuisi, jos avaisit etätöissä suusi ja sanomaasi kuuntelisi heti vähintään 150 000 ihmistä?

Huimaisi varmaan!

Huimaako Juho Keskitaloa?

Keskitalo juontaa Radio Suomipopin Iltaohjelmaa ja ohjelmasta on tullut runsaassa puolessa vuodessa yksi Suomen kuunnelluimmista radio-ohjelmista.

Keskimäärin ohjelma tavoittaa viikon aikana noin 250 000 kuuntelijaa.

Keskitalo on tehnyt etätöitä nyt jo lähes kolmen kuukauden ajan. Kotistudio rakennettiin aluksi kalliolaiseen yksiöön, mutta parin kuukauden ajan iltaohjelmaa on tehty suorana Järvenpäästä käsin.

Mennäänpä kuuntelemaan miestä ihan livenä. Rivitaloasunnon oven avaa mies, joka on avannut saman oven jo pikkupojasta lähtien.

Normaalisti hän olisi jo vetänyt aamupuuron ja juossut kymmenen kilometrin lenkin urheilukentän radalla.

Mutta nyt juodaan aamukokikset ja Keskitalo ottaa vieraan vastaan samanlaisella rennolla tyylillä kuin kaikki artistivieraansakin.

Olo on heti leppoisan kotoisa. Niin ovat kokeneet myös eturivin bändit ja laulajat. Siinä on osa suosion salaisuudesta. Esiintyjät suorastaan haluavat Keskitalon iltaohjelmiin.

Eräs tähti kuvaili Keskitaloa älykkääksi ja omaa egoa korostamattomaksi radiojuontajaksi. Hän onnittelikin radioasemaa timanttisesta kiinnityksestä. Suomipopilla Keskitalo on se, jolle artistit tulevat haastatteluun ja kertomaan uusista julkaisuistaan.

Keskitalo muutti Järvenpäästä vasta muutama vuosi sitten, mutta hän kokee sen edelleen kotikaupungikseen.

Hän tuo järvenpääläisyyttään usein esiin spiikeissä ja käy kaupungissa moikkaamassa perhettä ja ystäviä useita kertoja kuukaudessa.

Kun Keskitalon vanhemmat lähtivät kesäksi mökkeilemään ja heidän asuntonsa jäi vapaaksi, hän päätti heti, että siirtää studiokamat heidän kämpilleen ja tekee Suomipopin iltaa koko kesän Järvenpäästä.

–  En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa.

Nousemme kakkoskerrokseen, mistä ne suorat spiikit tulevat.

– Itse asiassa tämä on isäni työhuone.

Studion siirtäminen ei käynyt ihan hetkessä, vaan uudesta lokaatiosta piti etsiä huone kerrallaan parasta akustiikkaa. Esimerkiksi Antti Tuiskun ja Mikael Gabrielin Keskitalo haastatteli vanhempiensa vaatehuoneessa.

– Siellä ei kaikunut.

Keskitalo on myös todella vekkuli mies.

– Olen järjestänyt aina frendeille yllätyksiä, hän virnistää.

Niitä hän tekee myös artisteille, ja he muistavat tilanteen varmasti koko loppuelämänsä ajan.

Esimerkiksi kun Keskitalo haastatteli Vestaa kalliolaisen kerrostalon sisäpihalla, tulivatkin yllättäen Arppa ja Ville-Veikko vetämään coverin Vestan uusimmasta Valonsäteet -biisistä.

– Samalla he toivat Vestalle hänen lempiateriansa: vegaanisen, gluteenittoman schnitzelin ranskalaisilla, ei riisillä, Keskitalo hekottelee.

Hän oli etukäteen ottanut selville, että ateria pitää olla nimenomaan ranskalaisilla. Vesta oli erittäin otettu ylläristä.

Radiopersoonaksi 29-vuotias median moniosaaja on kasvanut vähitellen ja monen mutkan kautta. Suomipopilla hän aloitti viime joulukuussa.

Suomipopin pestin lisäksi Keskitalo tunnetaan Syke-sarjan Justuksena, Digihuijatut -televisio-ohjelman juontajana, ääninäyttelijänä ja musiikkitoimittajana.

Hän on myös juontanut tapahtumia, kuten Provinssin kesällä 2018 .

Juho Keskitalo juontaa Radio Suomipopin Iltaohjelmaa arkisin kello 19–22.

Instagramissa voi seurata muun muassa lähetysten tekoa (@keskitalonjuho).

Keskitalosta kirjoitti ensimmäisenä Keski-Uusimaa-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 2. Helsingin koronalasku ensi vuonna "suorastaan dramaattinen" – työttömien määrä lisääntyi puolessa vuodessa 10 000:lla
 3. Muumit juhlivat Kansallismuseossa
 4. Hopeatöiden suurmestarin Bertel Gardbergin näyttely on avoinna Tuomiokirkon Kryptassa
 5. Vorschmack vegeksi – meilahtelaisravintola teki Mannerheimin klassikosta rohkean version
 6. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 7. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 8. Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia
 9. Helsingin Taiteiden yö peruttiin, mutta paikallisesti järjestettävä tapahtuma valtaa Töölön – Luvassa musiikkia, tanssia ja kuvataidetta
 10. Pakilan Lidl avautui remontin jälkeen
 11. T24: Entisöity Padisen luostari on jälleen avoinna yleisölle – Luostari on mainio päiväretkikohde omalla autolla liikkuville
 12. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 13. Nyt tuli suositus kasvomaskien käytöstä Helsingin joukkoliikenteeseen – Pormestari Jan Vapaavuori: "Kaupunki varmistaa, että vähävaraisilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen"
 14. Koululaisten kulkureittien turvallisuuteen kiinnitetään huomiota katutyömaalla – viimeistelyt Pohjois-Haagassa käynnissä
 15. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 2. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 3. Aatos Erkon penkki sai lähteä kun asemahallissa suitsittiin järjestyshäiriöitä – "Tilanne on selkeästi parantunut"
 4. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 5. Nyt tuli suositus kasvomaskien käytöstä Helsingin joukkoliikenteeseen – Pormestari Jan Vapaavuori: "Kaupunki varmistaa, että vähävaraisilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen"
 6. Helsinkiläinen kauppakeskus saa tänään peräti 6 uutta ravintolaa – katso lista tästä
 7. Salkkarirooli voi joskus olla taakka – Hekan hallituksen uusi puheenjohtaja Jasmin Hamid oli politiikassa mukana jo ennen näyttelijän uraa
 8. T24: Kolme Tallinnan keskustahotellia menee remonttiin – Luvassa myös lisää irtisanomisia
 9. Lukijalta: Kasvomaskit ilmaiseksi eläkeläisille
 10. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 11. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 12. "Ihmisruumiin" osat olivatkin karhun käpälät – näin poliisi selittää virhetulkinnan
 13. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 14. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 15. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.