Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron

Taksiyritysten hinnoittelussa on huomattavia eroavaisuuksia. Rautatieasemalta Hernesaaren Löylyn suositulle terassille on 2,5 kilometriä. Kovanen veloittaa matkasta noin 13 euroa, kun Yangolla pääsee 4 eurolla. FixuTaxilla hinta on noin 10 euroa ja Uberilla noin 9 euroa.

Vertailusivusto Vertaaensin.fi otti Helsingin taksihinnoista selvää. Vertailussa Yango voitti myös pidemmän matkan vertailun reilun 8 kilometrin matkan Lasipalatsinaukiolta Leppävaaran asemalle. Yangolla matka maksoi arki-iltapäivänä noin 13 euroa, kun Kovasella hinta oli noin 29 euroa. Kovasen omistuksessa oleva brändikonsepti FixuTaxi maksoi kyseisellä matkalla noin 25 euroa, ja Uberilla noin 23 euroa.

Lue myös: Taksinkuljettajien ajotaidoissa raju romahdus Helsingissä – Poliisi: "Vaarannat ihmisten elämää olemalla huono kuljettaja"

Vertailusivusto muistuttaa, että Uberin kaltaisten taksipalveluiden hinnat perustuvat reaaliaikaiseen kysyntään. Samalla periaatteella toimivan Yangon hinnat vaihtelevat ajankohdan ja kiireellisyyden mukaan. Tämä saattaa pienentää todellista hintaeroa. Takseilla on myös viikonloppuisin usein eri hinnasto.

Testissä hinnat otettiin samaan aikaan arki-iltapäivänä kunkin taksiyrityksen sovelluksesta, joita monet taksiyritykset ovat lanseeranneet. Nykyisen taksilain mukaan hinnat on kerrottava asiakkaalle etukäteen.

Lue myös: Ensi vuonna tämän ei pitäisi olla epäselvää – taksimatkustajalla oikeus tietää matkan kokonaishinta tai hinnan perusteet

Taksien hinnoitteluun tuli muutos kesällä 2018, mikä vapautti hinnoittelua huomattavasti. Nykyään taksiyritykset saavat päättää itse hinnoittelustaan, ja tämä on avannut kilpailua, josta asiakkaat hyötyvät. Hintamuutoksista huolimatta, taksien hinnat ovat olleet tasaisessa kasvussa.

Viimeisimmän Traficomin henkilöliiketutkimuksen mukaan, suomalaiset ajavat taksilla vuorokaudessa keskimäärin 0,28 kilometriä asukasta kohden. Pienestä toimialasta ei ole kyse, sillä taksiliikenteen liikevaihto on Tilastokeskuksen mukaan ollut vuosina 2013–2017 noin 1,1 miljardia euroa.

Lue myös: Taksifirma paljasti tilaston: Satoja tapauksia – näitä unohdetaan eniten

Lue myös: Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa

Muokattu 7.7. klo 15.06. Lisätty linkki Vertaaensin.fi:n vertailuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut