Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kirjastosta voi lainata nyt myös kuntoiluvälineitä kotiovelle – näillä alueilla pyörälähetti palvelee

Kallion kirjastolta voi nyt lainata kuntoiluvälineitä kotiovelle tuotuina. Helsingin kaupunginkirjaston kesäkampanjassa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Palvelu on tarjolla 8. heinäkuuta alkaen 28. elokuuta saakka.

Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja.

Liikuntavälineitä voi tilata soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Kallion kirjastoon. Pyörälähettipalvelu toimii ainakin Munkkiniemen, Kallion, Oulunkylän, Pasilan, Viikin ja keskustan alueilla. Mahdollisuutta kuljetukseen omalle asuinalueelle voi kysyä Kallion kirjastosta.

Lue myös: Kirjastosta saa tänä kesänä lainaan myös grillin – Aluksi mukana nämä 17 kirjastoa

Palvelulla halutaan varmistaa, että myös riskiryhmiin kuuluvat voivat lainata kuntoilu- ja jumppavälineitä kirjastosta. Lähettipalvelun toivotaan tavoittavan myös sellaisia asiakkaita, jotka eivät ole aikaisemmin kuntoiluvälineiden lainauspalveluita löytäneet tai eivät ole pystyneet hyödyntämään niitä.

Välineiden laina-aika on kaksi viikkoa, jonka jälkeen lähetti noutaa palautettavat välineet takaisin kirjastoon. Liikuntavälineiden käytön turvallisuus varmistetaan siten, että kaikki välineet desinfioidaan käyttöjen välissä ja henkilökunta käsittelee niitä hanskat käsissä. Asiakkaan ovella asioidessa lähetillä on kertakäyttöhanskat ja suusuoja.

Kirjaston pyörälähettipalvelu on yksi Sitran järjestämän Kesätöitä kiertotaloudesta -ideakilpailun kymmenestä voittajasta. Kilpailussa etsittiin kesällä 2020 toteutettavia, kiertotaloutta edistäviä hankkeita, jotka työllistävät nuoren tai vanhemman kesätyöntekijän.

Voittajiksi valitut hankkeet pystyivät palkkaamaan Sitran rahoituksella kesätyöntekijän hankkeen toteuttamiseksi.

Lue myös: Työmaan keskelle avattu kirjasto hämmensi asiakkaita: "Olen ihmeissäni, että ylipäätään löysin perille"

Lue myös: Poistokirjoista kootaan lukupaketteja yli 70-vuotiaille helsinkiläisille