Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei halua ottaa kantaa, miten muun muassa vihreiden ja sosiaalidemokraattien viime viikkoiset ulostulot liittyvät ensi vuoden lähestyviin kuntavaaleihin.

– Se jää kunkin itse arvioitavaksi. Kun tulee henkilöön meneviä kommentteja, ne peittävät alleen sen, mitä hyvää kaupungissa tapahtuu. Onko jollain tarkoitus häivyttää sitä tällä vaalikaudella. En tiedä. Termejä ja luonnehdintoja pulppuaa tietyistä piireistä, Vapaavuori sanoi viime torstaina Helsingin Uutisille.

Kokoomus on Helsingin suurin puolue. Siihen liittyy Helsingin päätöksenteon erikoisuus.

– Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne. Meillä on organisaatio, jossa poliittisella johdolla ei ole enemmistöä. Kaupunginvaltuustossa on punavihreä enemmistö. Kokoomus jää vähemmistöön.

Kokoomus eivät ole saanut läpi esimerkiksi keskustatunneliin ja Lapinlahden sairaala-alueen kehittämiseen liittyviä tavoitteitaan.

Vapaavuori muistuttaa, että kaupunki on luonteeltaan hyvin erilainen toimija kuin valtio. Hänen mukaansa kaupungin päätöksenteossa korostuvat käytännönläheiset asiat. Vapaavuorelle tärkeitä ovat muun muassa homekoulujen korjaaminen, katutöiden vauhdittaminen ja nopeampi pääsy terveysasemille.

– Poliittisilla voimasuhteilla ei näissä kysymyksissä ole merkitystä. Sillä on merkitystä kuinka kykeneväisiä ihmisiä kaupungin johdossa on.

Päätoimittaja Kannala: "Vapaavuoren turhautuminen tarjoaa väylän kokoomuksen ja pormestarin horjuttamiseen"

Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."

Helsingin Lapinlahti-riita päätyi New York Timesin laajaan artikkeliin – Muumi-yhtiö kertoo vetäytyvänsä hankkeesta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut