Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"

Lauttasaarelaiset Leena ja Jorma Westlund kehuivat Senaatintorin silakkakukkoa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Senaatintorin terassi on kerännyt helsinkiläisiltä ja matkailijoilta etupäässä myönteistä palautetta. Kehuja on saanut tunnelman ja turvallisuuden lisäksi myös hyvä ruoka.

Terassialueella on yhteensä 16 ravintolaa. Yksi tunnetuimmista brändeistä on ullanlinnalainen Sea Horse.

Lauttasaarelaiset Leena ja Jorma Westlund halusivat päästä kokeilemaan oman suosikkiravintolansa annoksia myös Senaatintorilla.

– Muut annokset olivat loppuneet paitsi Stadilainen silakkakukko. Syömme silakkaa viikoittain. Täällä on sisällä myös lihaa ja purjoa. Kukko on herkullinen, murea ja lämmin, Westlundit kehuivat terassin avajaispäivänä viime viikolla.

Sea Horsen terassin esimies Jere Laitinen sanoo 6,90 euron annosta kuvaa paremmin nimi silakkakukkonen.

– Kukkosia on mennyt kaikista eniten. Lisäksi myynnissä on Sikalan burgeri, jossa on tumman reissumiehen sisällä silakkapihvi. Rieskarullan sisällä on taas savulohta. Kaikkien annosten menekki on yllättänyt. Olemme joutuneet hakemaan ruokaa monta kertaa lisää. Annokset valmistetaan Sea Horsen keittiössä.

Sea Horsen terassin esimies Jere Laitinen kertoo, että ruisperunakuoreen tehdyn kukkosen sisällä on silakkaa, pekonia ja purjoa. Sea Horse

Torikortteleiden kauppapaikkapäällikkö Peggy Bauer sanoo, että ravintolat ovat olleet hyvin tyytyväisiä ruoan menekkiin Senaatintorilla. Hän on huomannut vilskettä etenkin pizzeria Via Tribunalin kojulla.

–  Monella ravintolalla tietyt ruoka-annokset on myyty välillä loppuun, Bauer kertoo.

Parhaina päivinä terassilla on ollut 7000 ihmistä. Asiakaspaikkoja on nyt 480, mutta niitä tullaan lisäämään lähiaikoina reiluisti.

Salakapakka myy 13 euron hintaisia cocktaileja. Aapo Siippainen

Monen muun asiakkaan tapaan Westlundit ihastuivat Senaatintorin värikkäisiin kukkaistutuksiin.

– Terassi on avarampi mitä luulimme. Aluetta ei ole sullottu täyteen.

Hilpeyttä heissä herättää Valtioneuvoston linnan eteen sijoitetut wc:t.

– Alue on täynnä upeaa arkkitehtuuria. Jonkun hienon talon eteenhän ne wc:t olisivat joka tapauksessa tulleet.

Sateisen aamun jälkeen tiistaista tuli aurinkoinen päivä. Illalla lähestyneet tummat pilvet eivät säikäyttäneet terassin asiakkaita. Aapo Siippainen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut