Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"

Koronasta huolimatta Helsingissä voi osallistua tänä kesänä ainakin yhteen musiikkifestivaalitapahtumaan – mutta ei kuivalla maalla.

SeaHelsinki Sound 2020 järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kruununvuorenselällä vetten päällä. Artistit esiintyvät ankkuroidun ravintolalaivan aurinkokannella ja yleisö seuraa tapahtumaa veneistä käsin.

– Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, eikä Helsingissä ole aikaisemmin järjestetty tämän kokoluokan musiikkitapahtumaa merellä, kertoo SeaHelsingin perustaja Joona Korja.

Lauantaina 1.8. festareilla esiintyy Gasellit Jesse Markin, F, Kauriinmetsästäjät. Sunnuntaina esiintyy Anssi Kela ja Younghearted. Esiintymään tulee myös Saksassa suosiota kerännyt Niila, joka on tehnyt kappaleita muun muassa Samu Haberin kanssa.

– Tavoittelemme tapahtumaan arviolta tuhatpäistä yleisöä per päivä. Yleisö koostuu yksityisveneiden kuulijoista, sekä risteilyalusten matkustajista. Veneitä alueella tulee olemaan yli sata, Korja arvioi.

Lue myös: Ruisrock perutaan – lipun voi käyttää 2021

Alle seitsemän metrisen veneen venekohtainen lippu maksaa lauantailta lähes sata euroa. Kahden päivän lippu "stadin ökyimmälle veneelle" maksaa tuhat euroa. Lipputuloista 10 prosenttia menee Itämeren puhtaanapitoon John Nurmisen säätiölle. Kaikki yhdessä veneessä olevat henkilöt pääsevät tapahtumaan yhdellä lipulla.

Venekohtainen lippu vaihdetaan fyysiseen lippuun tapahtuma-alueen myyntiveneellä. Näin osoitetaan vastuullinen kuulija. Lipun oston ja vaihdon kriteereinä on rekisteröity vesikulkuneuvo, ja täysi-ikäinen kuljettaja.

Vesikulkuneuvosta on myös löydyttävä asianmukaiset varusteet, kuten voimassa oleva jauhesammutin, tyhjennyspumppu, sekä pelastusliivit jokaiselle vieraalle. Mikäli ehdot eivät täyty, ei lippua luovuteta ja rahat ostetusta lipusta palautetaan.

Uuden vesiliikennelain mukaisesti vesikulkuneuvolla on myös oltava päällikkö, joka vastaa kulkuneuvon kulusta, turvallisuudesta sekä varusteista ja niiden käytöstä.

Lue myös: Pori Jazz, Ilosaarirock, Savonlinnan Oopperajuhlat, Tuska... – nyt alkoi festarien peruutus – "Surullisin päivä miltei puoli vuosisataa vanhan festivaalin historiassa"

Tapahtumaa ei ainakaan tänä vuonna voi seurata maista. Tapahtumalava ankkuroidaan Kruunuvuorenselälle, joten etäisyys rantaan on liian suuri.

Järjestäjät eivät myöskään suosittele tulemaan tapahtumaan moottorivenettä pienemmällä kulkuneuvolla, eli esimerkiksi kajakilla, sup-laudalla tai kumiveneellä.

– Tapahtuma-alueella saattaa velloa veneistä johtuvaa aallokkoa, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita, järjestäjät kertovat.

Kruununvuorenselällä partioi tapahtuman aikana sekä poliisin, että merivartioston venepartiot.

Myös esteettömyys on huomioitu. Tapahtuman virallisiin risteilyihin siipirataslaiva Vispilän kyytiin pääsee myös pyörätuolilla. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät mukaan ilmaiseksi. Vispilästä löytyy myös invavessa.

Lue myös: Ensimmäiset esiintyjät jo tiedossa Tuskaan 2021 – Tämän kesän liput käyvät sellaisinaan

SeaHelsinki Soundista on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma. Tapahtuman ajatus heräsi poikkeusolojen aikana. Veneissä turvavälit säilyvät luonnostaan.

– Olimme juuri perustaneet SeaHelsingin, kun korona pakotti muuttamaan kaikki alkuperäiset suunnitelmat. Toisaalta uutena toimijana pystyimme reagoimaan nopeasti tilanteeseen. Moni merellinen yrittäjä joutui ahtaalle, ja tapahtumia peruttiin, joten aloimme miettiä miten näissä olosuhteissa voidaan järjestää jotain hauskaa turvallisesti yhdessä, Joona Korja kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut