Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin paljon katusoittaja tienaa Helsingin keskustassa – Esa-Pekan bändin yllätys saa Mobilepayn laulamaan

Suosituimpia radiohittejä soittava Timo Brass Band -puhallinorkesteri on villinnyt ihmisiä Helsingin keskustassa jo useampana kesänä.

Ihmisillä on yhä vähemmän käteistä mukana. Kuinka ihmiset antavat rahaa katumuusikoille?

– Meillä on ollut alusta asti käytössä mahdollisuus maksaa Mobilepay -sovelluksella. Aluksi kerroimme tästä A4-kokoisella paperilla. Nyt keikoilla on iso ja näyttävä lakana. Sen esiin ottaminen on ohjelmanumero ja yllätysmomentti. Lakana voisi olla esillä kuitenkin koko ajan, sanoo vuonna 2018 perustetun bändin perustajiin kuuluva pasuunisti Esa-Pekka Tupala.

Ammattimuusikoista koostuva Timo Brass Band esiintyy yleensä kaksi kertaa illassa. Kuinka paljon soittamisella tienaa?

– Tiistain ensimmäisellä keikalla ihmisiä oli reilut 150. Käteistä tuli noin sata euroa ja kännykällä maksettiin pyöristettynä 25 euroa, Tupala laskee.

Katso yllä olevalta videolta tunnelmia tiistain keikalta.

Ihmisillä on siis edelleen kolikoita?

– Ulkomailla Mobilepay ei liene niin kovassa huudossa kuin Suomessa. Turisteilla on on kolikoita mukana.

Esa-Pekka Tupala sanoo, että hyvänä päivänä rahaa tulee enemmänkin, mutta mikään kultakaivos katusoittaminen ei ole. Varsinkin kun kyseessä on yhdeksänhenkinen orkesteri.

Timo Brass Band esiintyy seuraavan kerran perjantaina Helsingin keskustassa kello 18.30. Yhtyeen tarkan sijainnin saa selville heidän sosiaalisesta mediasta, mutta ainakin Stockmannin kulma kuuluu heidän kantapaikkoihin.

Helsinkiläisiä hämmästyttävä katuorkesteri saa aikuisetkin kyykkyjumppalle keskellä kaupunkia – "Jengi menee mukaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu"

Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"