Helsinkiläisiä hämmästyttävä katuorkesteri saa aikuisetkin kyykkyjumppalle keskellä kaupunkia – "Jengi menee mukaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu"

Kun Timo Brass Band esiintyy Helsingissä, sitä ei voi olla kuulematta. Hulvattoman äänekäs torvimusiikki kaikuu keskustassa useiden korttelien päähän. Bändin kohdalla raitiovaunukin pysähtyy ja tööttää. Ei tosin kiitoksena, vaan saadakseen katua tukkivan yleisön siirtymään eteenpäin. Esimerkiksi viime tiistai-iltana Keskuskadun ja Aleksanterin risteyksessä oli ahdasta, kun jopa 200 ihmistä jammaili bändin tahsissa.

Ammattimuusikoiden vuonna 2018 perustama bändi esiintyy useimmiten juuri kadulla. Esimerkiksi Stockmannin kulmalla, Kansallismuseolla tai vappuna Mantan patsaalla.

Timo Brass Bandin ohjelmistoon on kuulunut jo parin vuoden ajan muun muassa Antti Tuisku -potpuri, jossa yhdistyvät kappaleet Rahan takii, Peto on irti ja Keinutaan. Tänä vuonna hauskaa pidetään myös hittibiisi Dance Monkeyn ja Ed Sheeranin Shape of Youn tahdissa.

Pasuunaa soittava bändin perustaja Esa-Pekka Tupala sanoo, että molemmat biisit ovat yllättävän samankaltaisia.

– Suurin ero kappaleissa on se, että toisen rytmi on svengaavampi ja toinen on suorempaa komppia. Pyrimme yhdistelemään biisejä, joissa on samanlaisia elementtejä.

Muutamiin kappaleisiin bändi on kehittänyt hauskat tanssikoregrafiat, mutta useimmin soittajat heittäytyvät improvisaation vietäväksi.

Mukaansa tempaava hetki on se, kun bändi tanssii kyykyssä ja pyytää yleisönkin mukaan jumppaamaan.

– Lapset ovat aina ihan messissä kyykkyyn menemisessä. Kun lapset ovat messissä, niin vanhemmat hyppäävät mukaan. Moni ajattelee, että jos bändin aikuiset äijät menevät kyykkyyn, niin kyllä minäkin kehtaan. Taitaa olla nolompaa jäädä seisomaan kuin mennä kyykkyyn. Jengi menee mukaan siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Suomalaiset nauttivat kun on tarjolla suunniteltua ja energistä live-esiintymistä ja vielä ilmaiseksi.

Katso yllä olevasta videosta Timo Brass Bandin tiistain keikat tunnelmat.

Viime kesänä Timo Brass Band esiintyi kotimaan lisäksi Ranskassa minikiertueella.

– Pariisissa on niin käsittämätön laaja kulttuuritarjonta, että pitää olla todella uniikki saadakseen itsensä esillä ja ihmiset hämmästymään. Väki siellä on aika tottunut katuesiintyjiin ja reaktiot olivat tyynempiä kuin Suomessa. Helsingissä näkee ihmisillä enemmän hämmästyneitä ilmeitä.

Esa-Pekka Tupala sanoo, että moni yllättyy kuullessaan hänen juontavan keikkoja suomeksi.

– Kun huudan, että Helsinki kädet ilmaan!, niin osa hämmästyy. Onko ne suomalaisia! On totuttu siihen, että esiintyjät ovat usein ulkomailta. Tällaista ammattimuusikoista koostuva puhallinbändiä, oka nimenomaan soittaa radiosta tuttua hittimusiikkia, ei ole ollut aiemmin Suomessa.

Timo Brass Band esiintyy seuraavan kerran perjantaina Helsingin keskustassa kello 18.30. Yhtyeen tarkan sijainnin saa selville heidän sosiaalisesta mediasta, mutta ainakin Stockmannin kulma kuuluu heidän kantapaikkoihin.

Näin paljon katusoittaja tienaa Helsingin keskustassa – Esa-Pekan bändin yllätys saa Mobilepayn laulamaan

Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut