Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"

Itä-Pasilaan on maalattu viime vuosina paljon luvallista katutaidetta. Päivi Tuovinen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

1970-luvulla rakennetuista kerrostaloista ja virastoista tunnettu Itä-Pasila on kipuamassa Helsingin trendikkäimpien asuinalueiden joukkoon.

– Itä-Pasila voi hyvinkin olla muutaman vuoden kuluttua Helsingin halutuimpia alueita, Kallion ja Hermannin tapaan trendikäs kaupunginosa, josta asunnot viedään käsistä, toteaa Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen tiedotteessa.

Vaikka Itä-Pasilan asuntojen hinnat ovat nousseet reippaasti, ovat neliöhinnat asuntokaupan asiantuntijoiden mukaan toistaiseksi noin kolmanneksen ydinkeskustaa edullisempia.

– Saat sieltä, aivan ydinkeskustan tuntumasta, pienen yksiön sijaan tilavan kaksion. Alueen arvo on urbaanina kaupunginosana nousussa ja sen vetovoima kasvaa koko ajan keskeisen sijainnin, erinomaisten palveluiden ja liikenneyhteyksien ansiosta, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti tiedotteessa.

Yksiön hinnalla saa siis kaksion?

– Vertailukohtina voi käyttää ydinkeskustan ja Kallion hintatasoja. Esimerkiksi Sp Kodin ja Etuovessa ilmoitetut myytävät kohteet ovat paljastaneet tämän faktan, Jäntti vahvistaa Helsingin Uutisille.

Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa

Itä-Pasilaa pidetään harmaana betonisokkelona, mutta totuus on huomattavasti vehreämpi. Viihtyvyys on parantunut viime vuosina muun muassa värikkään katutaiteen ansiosta. Viime vuonna valmistunut Tripla on nostanut alueen vetovoimaa.

– Uudistukset katukuvassa ja Triplan valmistuminen ovat alkaneet jo näkyä alueen kiinnostavuudessa, sekä uutta kotia etsivien että asuntosijoittajien keskuudessa. Vie kuitenkin vielä vähän aikaa, että koko ympäristö asettuu uomiinsa ja ihmiset tottuvat käyttämään uusia palveluja.

Rantanen sanoo, että alueen hintakehitys on ollut hyvää viime vuodet. Vanhojen asuntojen keskineliöhinta oli 5704 euroa vuonna 2019.

 Koronan takia hintavertailua tähän vuoteen ei voi tehdä, mutta vuodesta 2018 vuoteen 2019 hinnat nousivat alueella kolme prosenttia.

Jaana Kuula astui Triplan musiikkimuseoon ja koki ylitsevuotavan tunnevyöryn – "Ei sitä soittoa voi liikuttumatta kuunnella"

Triplan parjattu 0,40 e/h -palvelu otettiin vihdoin käyttöön – "Meillä oli teknisiä haasteita"

Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin

Kaupunki, Telia ja YIT kokeilevat kerätä Triplassa dataa ruuhkista, ihmisvirroista, ilmanlaadusta... – Kehitetään älykästä kaupunkia

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut