Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki

Suomalaisten seksiasentojen ylivoimainen suosikki on takaapäin. Näin vastaa joka neljäs seksikauppa Kaalimadon kyselyyn vastannut.

Muita makuuhuoneiden kestosuosikkeja ovat perinteinen lähetyssaarnaaja, paranneltu lähetyssaarnaaja esimerkiksi naisen jalat nostettuna miehen harteille, ratsastus sekä lusikka-asento, jossa molemmat ovat sivuttain.

– Takaapäin rakastelun suosiota saattaa selittää se, että asento on fyysisesti helppo, mutta etenkin miehille asento hivelee silmiä ja siihen saatetaan assosioida myös tietynlaiseen rajuuteen liittyviä mielikuvia. Heteronäkökulmasta ajatellen mies kiihottuu kumppanin takapuolesta ja nainen puolestaan nauttii siitä, kun penis osuu emättimen pohjukkaan asti. Molemmille osapuolille asento voikin olla äärimmäisen nautinnollinen, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo tiedotteessa.

Fyysisesti haastavat seksiasennot saattavat latistaa makuuhuoneen tunnelmaa. Suomalaisten inhokkiseksiasentojen listan ykkönen seisoma-asento. Tätä mieltä on lähes joka neljäs. Lähes yhtä inhottu on 69-asento.

– Seksin harrastaminen seisoaltaan voi olla hieman hankalaa esimerkiksi pituuserojen takia. 69-asento puolestaan voi olla fyysisesti kuluttava asento, ja omaan nautintoon keskittyminen saatetaan kokea ongelmalliseksi, kun samalla annetaan suuseksiä kumppanille. Tämä voi korostua erityisesti naisilla, jotka tarvitsevat useimmiten enemmän aikaa ja keskittymistä orgasmin saamiseen, Lavikainen toteaa.

Lavikaisen mukaan naiset saattavat kokea 69-asennon yksinkertaisesti liian monimutkaiseksi. – Tämän lisäksi omaan nautintoon keskittymisen vaikeus ja esimerkiksi alapään ulkonäköön liittyvät paineet saattavat rajoittaa asennosta nauttimista, Lavikainen kommentoi.

Näistä seksiasennoista suomalaiset pitävät eniten

1. Takaapäin 25 %

2. Perinteinen lähetyssaarnaaja 14 %

3. Paranneltu lähetyssaarnaaja 14 %

4. Ratsastus 12 %

5. Lusikka (molemmat sivuttain) 6 %

Näistä seksiasennoista suomalaiset pitävät vähiten

1. Seisoma-asennossa 23 %

2. 69-asento 21 %

3. Takaapäin 7 %

4. Lusikka (molemmat sivuttain) 7 %

5. Ratsastus 5 %

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan suomalaisten seksielämää ja seksuaalisuutta käsittelevään kyselytutkimukseen. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.