Kansanmusiikkin festivaali Etno-Espa toteutuu elokuun alussa – järjestäjät rajaavat yleisömäärää

Sakari Kukko Afro Chamberissa esiintyvät Piirpauke-yhtyeen perustaja Kukko ja legendaarisen Cissokho-musiikkisuvun jäsenet Cheikh ja Doupain Cissokho sekä Abdoulay Ndiaye. Sakari Kukko Afro Chamber
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Espan lavalla vuosittain järjestettävä ilmaiskonserttisarja toteutuu jälleen 3.–9. elokuuta. Tapahtuman avaa kansainvälisesti arvostettu harmonikansoittaja Johanna Juhola Reaktori-yhtyeineen, ja viikko huipentuu Sakari Kukko Afro Chamberin konserttiin.

Etno-Espa toteutetaan viikon mittaisena konserttisarjana tapahtuman syntypaikassa Espan lavalla. Kaikkiaan 13 konsertin kokonaisuus esittelee jälleen uutta kansanmusiikkia monenlaisissa muodoissaan, festivaalin tiedotteessa kerrotaan.

Järjestäjät ovat määrittäneet Espan lavalle korona-ajan turvallisuusohjeet. Rajatun yleisöalueen suurin sallittu yleisömäärä on sata henkeä, ja penkit ja seisomapaikat on sijoitettu turvavälein.

Tänä vuonna konsertit alkavat kello 16.00 ja 18.15.

Viikon aikana kuullaan muun muassa Etnogaalassa vuoden artistiksi palkitun Juurakon rouheaa blueslaulantaa (4.8.), haapoja & illmari kollektiivin räp-riimittelyä, jossa kohtaavat vaikutteet kansanmusiikista ja indiepopista (7.8.), sekä Ojajärvi Blom Ojajärven pitkähuilun ja beatboxauksen ympärille rakentuvaa “yläsävellaboratoriota” (4.8.).

Lasten konserteissa viihdyttävät lauantaina 8. elokuuta Soiva Siili Duo (klo 15.00) ja Arabic Twist (klo 13.00), joka esittelee musiikin, runouden ja tanssin avulla arabikulttuurin kauneutta.

Etno-Espa on 15 ensimmäisen toimintavuotensa ajan päättynyt Taiteiden yön konsertteihin, mutta tänä vuonna koronaviruspandemian johdosta päätöskonsertit kuullaan Espan lavalla jo sunnuntaina 9. elokuuta. Iltapäivällä kuullaan Hildá Länsmanin ja Tuomas Norvion muodostamaan duoa, jossa kohtaavat joiun nuori lupaus ja elektronisen musiikin monitoimimies. Festivaali päättyy Sakari Kukko Afro Chamberin kiehtovaan länsiafrikkalaista perinnettä ja suomalaista perinne- ja taidemusiikkia yhdistävään konserttiin.

Yhtyeen riveissä nähdään Piirpauke-yhtyeen perustaja Kukon lisäksi useita kansainvälisesti meritoituneita huippumuusikoita. Laulaja Meissa Niang on keikkaillut vuosikymmeniä ympäri maailmaa eri kokoonpanojensa kanssa. Cheikh ja Doupain Cissokho sekä Abdoulay Ndiaye kuuluvat puolestaan legendaariseen Cissokho-muusikkosukuun.

Etno-Espan koko ohjelma ja tarkemmat artistiesittelyt ovat luettavissa tapahtuman kotisivuilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut