Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Viime talvena puretun Nosturin legendaarinen takahuone rakennettiin uusiksi Pasilaan – sisäänpääsyn hinta on "aika tyyris"

– Kuuntelen paljon metallia, mutta en tiennyt että osa suomalaisista bändeistä on kansainvälisesti näin tunnettuja. Ne keikkailevat Suomea enemmän ulkomailla, sanoo Musiikkimuseo Famen Metal Export -näyttelyyn perjantaina tutustunut helsinkiläinen Aapeli Hatanpää.

Tällä viikolla Pasilan Triplassa sijaitsevaan museoon avautunut -näyttely kertoo, kuinka Suomi on kehittynyt metallimusiikin suurmaaksi.

Näyttelyä varten on syvähaastateltu kuutta suomalaista metalliyhtyettä: Amorhphis, Stamina, Apocalyptica, Arion, Moonsorrow ja Insomnium. Nightwish on esillä Famen perusnäyttelyn puolella.

– En tiennyt, että presidentti Barack Obama on sanonut tv-lähetyksessä, että Suomessa on asukaslukuun nähden eniten metallibändejä, sanoi näyttelyn videoita katsonut järvenpääläinen Tero.

Näyttelyn sisustus on rakennettu henkimään kiertuiden takahuoneiden tunnelmaa. Rungon muodostavat viime talvena puretun keikkapaikka Nosturin ja vientijyrä Children of Bodomin autenttiset tavarat.

Musiikkimuseo Famen muissa näyttelyissä korostuu digitaalisuus, mutta Metal Exportissa on aiempaa enemmän fyysisiä esineitä.

– Näyttely on pieni, mutta tänne on saatu paljon tavaraa, Aapeli Hatanpää kommentoi.

Aapeli Hatanpää vieraili näyttelyssä äitinsä Katri Turusen kanssa.

– En ole mikään heavyfani, mutta tämä näyttely on täynnä mielenkiintoisia tarinoita. Haastatteluissa artistit antavat itsestään hyvin fiksun kuvan.

Museokortilla Fameen pääsee ilmaiseksi. Perushintainen lippu maksaa 25 euroa.

– Aika tyyris lippu, mutta harvoinpa täällä tulee käytyä, Turunen pohtii.

Lue myös: Jaana Kuula astui Triplan musiikkimuseoon ja koki ylitsevuotavan tunnevyöryn – "Ei sitä soittoa voi liikuttumatta kuunnella"