Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla

Rautatientorille avautuu Suomen suurin pop up -olutterassi kahden vuoden tauon jälkeen. Suuret Oluet – Pienet Panimot - terassi avautuu tiistaina 21. heinäkuuta kello 12.

Pienpanimot tuovat käsityöoluensa maisteltaviksi kymmeneksi päiväksi Rautatientorille. Terassi on avoinna tiistaista lauantaihin kahden viikon ajan.

Lue myös: Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"

Pop up -olutterassi toteutuu koronaviruksen aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi aiempaa pienempänä. Rautatientorille aidataan terassialue, johon otetaan enintään 950 ihmistä kerrallaan.

– Mini-SOPPissa on kymmenkunta pienpanimoa kerrallaan esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Sunnuntai ja maanantai ovat huoltopäiviä, jolloin pienpanimot vaihtuvat uusiin, tapahtuman järjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Kuva: Puoli miljoonaa litraa jäteolutta aiheutti ikimuistoisen viemärikatastrofin Lappeenrannassa – voiko sama toistua nyt Helsingissä?

Hän sanoo, että Mini-SOPPin järjestäminen on samalla kädenojennus mukana oleville kotimaisille pienpanimoille. Hallitus ei lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.

– Koronapandemia on iskenyt koko juoma-alaan ankaralla kädellä. Tarjoamme joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä oluitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita, Kääriäinen perustelee.

Lue myös: Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"