Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus

Korona ei ollut vain huonojen ravintolauutisten aikaa. Pääkaupunkiin syntyi kaikessa hiljaisuudessa kymmenkunta uuttaa ravintolaa. Osa aivan uusia – osa vanhoihin tiloihin.

Apotek -niminen viinibaari avautui kesäkuun alussa Joutsen apteekin tilaan Kampissa. Tällaisia paikkoja ei tule mistä vain, sillä niiden apteekkisisustus on puuseppien tekemää antiikkia.

Viinibaari on muun muassa Camionette -kahvila-autosta tunnetun ravintoloitsijan Tio Tikan yritys. Hänen äitinsä Asta Nurmilaukas tunnetaan Töölön ravintolakuningattarena, joka loi Carelian, Tin Tin Tangon, Kuun ja Kuu Kuun menestyksen.

Apotek on auki tiistaista lauantaihin 15-24 osoitteessa Lapinlahdenkatu 1.

Gastrogrill Muré on lihatalo Atrian omistama ”näyteikkuna” Ullanlinnassa. Listalla juhlivat keittiöpäällikkö Teemu Bomanin klassikot ja dry age -kaapissa kypsyneet herkut. Pihvien maailmanmestaruuden 2018 ja 2019 voittanut Atria lupaa maailman parasta, suomalaista. Lounasta tiistaista perjantaihin. Illallinen kello 17 alkaen. Lauantaina 14-22. Korkeavuorenkatu 4.

Kansallismuseon Kesäpiha on puutarhaterassi keskellä kaupunkia ja pääkaupungin kulttuurinähtävyyksiä. Avoinna koko kesän ajan säävarauksella keskiviikosta lauantaihin 14-20. Mannerheimintie 34.

Kulttuurihalli & Café on yritys tuoda eloa hiljentyneen rautatieaseman ankeuteen. Se ei ole vain kahvila, vaan myös näyttelytila ja esiintymislava, joiden tuottajana vaikuttaa Luovi Productions. Avoinna maanantaista perjantaihin 9-19. Helsingin päärautatiesema, Kaivokatu 1.

Muikea Muikku on kalaravintola-ketjun ensimmäinen belgialaistyylinen olut- ja ruokaravintola. Avautuu arkisin kello 11 ja viikonloppuisin kello 12. Capellanranta 3.

Muru Viinibaari. 500 viinin valikoima täyttää läheisen ravintola Murun sommelierin ja ravintoloitsijan Samuil Angelovin haaveet. Lönnrotinkatu 14.

Oishi 18. Väritykseltään mustavalkoinen sushiravintola haastaa laatupaikkoja ”all you can eat” -lounaallaan. Sunnuntaina suljettu. Vaasankatu 18.

Pien Brewpub. Ateneuminkujalta tuttu Pien Shop & Bar laajentaa tässä kuussa enstisen Beerger-ravintolan paikalle. Oma pienpanimo myy ulos oluita 12 tilavuusprosenttiin asti. Hämeentie 15.

Rivoli Yard. Hotelli Rivoli Jardinin sisäpihalle avattu kesäravintola. Kasarmikatu 40.

Viiskulma tuli Viiskulmaan skottilähtöisen BrewDogin tilalle. Kalevan Krouvin Minh Nguyen rakentaa etelähelsinkiläisille kursailematonta oluenystävän ravintolaa. Tarkk’ampujankatu 20.

Entä se harvinaisuus?

W30. Ranskalais-skandinaaviseen keittiöön perustuvia ravintoloita ei nykypäivänä perusteta tuhka tiheään. Ravintoloitsija onkin Suomen kokkimaajoukkueen johtaja Kristian Vuojärvi. Valkoisten liinojen paikalta odotetaan vielä paljon. Auki tiistaista lauantaihin kello 16:sta eteenpäin. W niin kuin Wuorion talo ja osoite Unioninkatu 30.