Uusi kaupunginosa. Uusi ravintola. Samalla jotain aivan uutta.
Verkkosaareen aukesi viime viikolla ravintola nimeltä Muikea Muikku.
Ravintola tulee osaksi Kalaravintolat-ketjua, ja on sen ensimmäinen ruokaravintola. Jos tarkkoja ollaan, muun muassa Töölön Janoisessa Lohessa oli aikoinaan keittiö.
Muikean Muikun ruokalista perustuu kaikkien Kalaravintoloiden liikeidean mukaisesti Benelux-maiden keittiöihin.
Lounasta tarjotaan kello 11-14.30, ja jo ensimmäisenä päivänä paikan löysivät lähitalojen asukkaat ja työmaiden duunarit.
Koko päivän saa muun muassa sellaista brunssiklassikkoa kuin eggs benedict eli benedictin munat. Illalla listalta löytyvät esimerkiksi bouillabaisse, simpukat oluessa, saksalaistyyliset raakamakkarat ja kirsikkaoluessa haudutetut lihapullat.
Muikku lupaakin makumatkan merelliseen Belgiaan, sekä Saksan ja Ranskan ruokamaailmaan.
– Annosten jakaminen ja rento yhdessä syöminen on ollut ruokalistan rakentamisen perustana, Momentin Restaurants Oy:n liiketoimintajohtaja Jan Karppanen kertoo.
Muikean Muikun tarjoilija Anniina Kallio. Sakari Nupponen
Oluthanoja Muikkuun tulee seitsemäntoista. Niitä täydentää Karppasen mukaan laaja pullovalikoima, unohtamatta viinejä.
– Oluen, viinin sekä ruoan yhdistäminen näkyy Muikeassa Muikussa niin annoksissa, kuin juomasuosituksissakin.
Asiakaspaikkoja Muikeassa Muikussa on sisällä 120. Meren äärellä olevaan kesäterassiin kohdistui suuria odotuksia, mutta:
– Ei aukea ennen ensi kesää. Kaupungin katukiveykset valmistuvat vasta sitten, Karppanen kertoo.
Jokainen voi todeta sen itsekin. Capellanranta on yhtä työmaata, vaikka siellä asuu jo tuhansia ihmisiä.
Mikä ihmeen Capella? Ei musiikkia. Melkein tähti, sillä Suomen Höyrylaiva Oy:n historiallinen tapa oli nimetä laivansa tähtien mukaan. S/s Capella oli 1888 Lyypekissä rakennettu rahtialus, joka otti 18 ensimmäisen luokan matkustajaa.