Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvokorttelin 9-kerroksista taloa uhkaa purkaminen Kalliossa – "Elinkaarensa päässä"

Hätämajoitus: Uudet tilat löytyivät Vallilasta.

Alppikadun ja Kolmannen linjan risteyksessä sijaitsevaa Alppikulmaa odottaa todennäköisesti purkaminen. 9-kerroksinen talo valmistui vuonna 1955 Diakonissalaitoksen työntekijöiden asunnoiksi.

Rakennus on samassa korttelissa kuin Diakonissalaitoksen arvorakennukset, kuten 1897 valmistunut kirkko. Alueella on rakennuksia useilta 1900-luvun vuosikymmeniltä. Uusimmat rakennukset ovat 2010-luvulta.

Alppikulmassa on yhteensä 76 yksiötä ja kaksiota, jotka ovat toimineet 2000-luvun vaihteeseen asti myös opiskelijoiden asuintoina.

Hätämajoituksen käytössä olevista huoneista suuri osa on hyvin huonokuntoisia ja epäsiistejä. Lattioissa on paljon polttojälkiä ja seinillä töhryjä.

– Mielellään olisimme pitäneet hätämajoituksen tässä, mutta rakennus on elinkaarensa lopussa ja ollut viime vuodet minimiylläpidolla. En yllättyisi jos rakennus purettaisiin ja rakennettaisiin uusi tilalle. Päätöksiä ei ole kuitenkaan tehty. Lopullista suunnitelmaa aletaan miettiä vasta nyt syksyllä, sanoo Diakonissalaitoksen talousjohtaja Jukka Rautavalta.