Arvokorttelin 9-kerroksista taloa uhkaa purkaminen Kalliossa – "Elinkaarensa päässä"

Hätämajoitus: Uudet tilat löytyivät Vallilasta.

Alppikadun ja Kolmannen linjan risteyksessä sijaitsevaa Alppikulmaa odottaa todennäköisesti purkaminen. Rakennus on Diakonissalaitoksen mukaan elinkaarensa päässä. 9-kerroksinen talo valmistui vuonna 1955 Diakonissalaitoksen työntekijöiden asunnoiksi. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Alppikadun ja Kolmannen linjan risteyksessä sijaitsevaa Alppikulmaa odottaa todennäköisesti purkaminen. 9-kerroksinen talo valmistui vuonna 1955 Diakonissalaitoksen työntekijöiden asunnoiksi.

Rakennus on samassa korttelissa kuin Diakonissalaitoksen arvorakennukset, kuten 1897 valmistunut kirkko. Alueella on rakennuksia useilta 1900-luvun vuosikymmeniltä. Uusimmat rakennukset ovat 2010-luvulta.

Alppikulmassa on yhteensä 76 yksiötä ja kaksiota, jotka ovat toimineet 2000-luvun vaihteeseen asti myös opiskelijoiden asuintoina.

Tältä näyttää romanien hätämajoituksessa: Yksi huone eroaa yllättävällä tavalla – "Siisteydestä päätellen täällä nukkuu nainen"

Parvekkeiden ovet on lukittu. Ylimmän kerroksen ikkunasta näkyy muun muassa Diakonissalaitoksen 1800-luvun lopulla rakennettu kirkko. Aapo Siippainen

Hätämajoituksen käytössä olevista huoneista suuri osa on hyvin huonokuntoisia ja epäsiistejä. Lattioissa on paljon polttojälkiä ja seinillä töhryjä.

– Mielellään olisimme pitäneet hätämajoituksen tässä, mutta rakennus on elinkaarensa lopussa ja ollut viime vuodet minimiylläpidolla. En yllättyisi jos rakennus purettaisiin ja rakennettaisiin uusi tilalle. Päätöksiä ei ole kuitenkaan tehty. Lopullista suunnitelmaa aletaan miettiä vasta nyt syksyllä, sanoo Diakonissalaitoksen talousjohtaja Jukka Rautavalta.

200 ihmisen hätämajoitus joutuu lähtemään pois Kalliosta – tähän osoitteeseen romanit siirtyvät Helsingissä

Diakonissalaitoksen Alppikulmassa toimii hätäjämajoitus ja päiväkeskus. Huonokuntoinen rakennus puretaan todennäköisesti lähivuosina. Aapo Siippainen
Alppikulma on minimiylläpidolla. Rikkoutuneet ikkunat korjataan kuitenkin heti. Aikaisemmin keväällä ikkunoita oli rikki useita. Aapo Siippainen
9-kerroksisen rakennuksen hissi ei ole käytössä. Ylös kävellessä tulee kesällä hiki. Aapo Siippainen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut