Korona-ajan karu vaikutus: Näin syöminen repsahti 18–24-vuotiailla

Opiskelijaruokaloiden sulkeutuminen koronakeväänä saattoi vaikuttaa nuorten aikuisten ruokailutottumuksiin negatiivisesti. Kuvituskuva. Mirja Hussain
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Nuorten aikuisten ruokavalio muuttui epäterveellisemmäksi korona-aikana.

18–24-vuotiaista joka kolmas kertoo syöneensä poikkeusaikana jonkin verran tavanomaista epäterveellisemmin, selviää Picadelin kyselytutkimuksesta.

Yhdeksällä prosentilla ruokailutottumukset repsahtivat selvästi.

Opiskelijaruokaloiden sulkeutumisella on ollut tähän suuri vaikutus, uskoo Picadeli Finlandin kategoriapäällikkö Sanna Kariluoto.

– Tämä antaa viitteen siitä, että kun nuorilta katoaa aterioimisen arkirutiini, he ovat muita taipuvaisempia syömään ennemminkin aiempaa epäterveellisemmin kuin terveellisemmin, hän sanoo tiedotteessa.

Mitä vanhemmista vastaajista on kyse, sitä vähemmän ateriointirutiinit etenkin lounasaikaan ovat muuttuneet.

Yli 64-vuotiaista vastaajista seitsemän kymmenestä on syönyt poikkeusaikana samalla tavalla kuin aiemmin, kun vastaava luku nuorille on lähes tuplasti pienempi, 36 prosenttia.

Vanhimmassa vastaajaryhmässä 23 prosenttia söi koronarajoitusten astuttua voimaan aiempaa terveellisemmin ja vain 7 prosenttia aiempaa epäterveellisemmin.

– Hyvä uutinen on se, että nuorin ikäryhmä aikoo ottaa isoimman harppauksen kohti ruokailuremonttia, kun koronarajoituksia puretaan. Missään muussa ikäryhmässä ei ole yhtä vahvaa aikomusta syödä koronatilanteen hellittäessä aiempaa terveellisemmin ja säännöllisemmin kuin 18–24-vuotiaiden keskuudessa, Kariluoto kertoo.

Kyselytutkimukseen vastasi tuhat 18–75-vuotiasta suomalaista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut