Helsingin taivaalla jyrähtää jälleen! Hornet-hävittäjän "missing man" kunnioittaa jatkosodan veteraania – Mauno Juholan taistelutoveri siunattiin vain kaksi viikkoa aiemmin

F/A-18 Hornet. Kuvituskuva. Armi Salonen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Perjantaina kannattaa suunnata katseet taivaalle kello 12 aikaan. Ilmavoimien Hornet-hävittäjän ylilento kunnioittaa jatkosodassa lentäjänä palvelleen Mauno Juholan muistoa.

Ilmavoimat kertoo, että Juholan siunaustilaisuus järjestetään Lauttasaaren kirkossa.

Hornet lentää Lauttasaaren yli idästä Jätkäsaaren suunnasta lähestyen. Lentokorkeus on noin 300 metriä. Lennolla on säävarus.

Edellinen Hornetin ylilento oli 1. heinäkuuta. Tuolloin kunnioitettiin Nils Hackzellin muistoa. Juhola ja Hackzell olivat kurssiveljiä ja palvelivat samassa laivueessa, Ilmavoimat kertoo.

Heinäkuun alussa nähtiin aivan Helsingin keskustan yllä niin sanottu missing man -lentoliike, jossa hävittäjä nousee lähes pystysuoraan. Pilotti tekee näin kunniaa lentäjän muistolle vetämällä koneen ylöspäin. Sama lentoliike on odotettavissa myös perjantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut