Poliisi jalkautui valvomaan Nuuksioon – kehotus siirtyä ei mennyt juhlivalle seurueelle kerralla perille

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi tällä viikolla aloittavansa tehostetun valvonnan Nuuksion kansallispuistossa järjestyshäiriöiden takia. Poliisi jalkautuikin Nuuksioon heti torstaina.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi perjantaina Twitter-tilillään, että partio oli torstaina tavannut Nuuksiossa seurueen, joka oli perustanut leirin paikkaan, johon ei saa leiriytyä. Poliisi kehottikin seuruetta siirtämään illan aikana leirinsä sallittuun paikkaan.

Poliisin poistuttua seurue olikin jäänyt sijoilleen, ja poliisin mukaan äänekäs juhlinta oli jatkanut yöllä.

Perjantaiaamuna toinen poliisipartio kävi antamassa juhlaseurueelle poistumiskäskyn.

–  Pakkaaminen alkoi heti, poliisi kirjoittaa Twitterissä.

Nuuksion kansallispuistossa tulenteko ja leiriytyminen on rajoitettu vain niitä varten osoitetuille paikoille. Länsiväylä kertoi heinäkuun alussa laittomien tulipaikkojen ja huolimattoman tulenkäsittelyn aiheuttaneen ongelmia kansallispuistossa.

Länsi-Uudenmaan poliisin tehostettu valvonta kohdistuu erityisesti paikkoihin, joissa häiriöitä on esiintynyt. Kovaäänistä öistä juhlimista on Nuuksiossa ollut ainakin Mustalammella.

– Häiriötä aiheuttaa vain pieni osa puiston vierailijoista, mutta häiriökäytös on ollut kasvamaan päin. Poliisin tietoon tulleista tilanteista suurin osa on liittynyt häiriökäytökseen eikä varsinaisia rikoksia ole juuri ilmoitettu, Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrottiin torstaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut