Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kätilöopiston oveen ilmestyi "kalliin yksityisklinikan" logo – tyhjästä sairaalasta tuli Kumpulan Hollywood, jossa on kuvattu uutta Kjell Westö -elokuvaa, Karppia ja Suomen sarjamurhaajat -dokumenttia

Näyttelijä Nicke Lignell ajaa tulenpunaisen Toyota Celica -urheiluauton Kätilöopiston pihaan ja harppoo sisään lasiovesta, jossa lukee "Poliisi - polis". Pian Lignell kiiruhtaa takaisin autoon ja toistaa saman kuvion.

Kumpulassa sijaitsevalla Kätilöopistolla on käynnissä Kjell Westön romaaniin perustuvan Rikinkeltainen taivas -elokuvan kuvaukset.

Ohjaaja Claes Olsson kertoo, että Kätilöopisto on erinomainen paikka kuvata elokuvaa. Se sopii moneen erilaiseen kohtaukseen.

–  Kätilöopiston pääovelle on lavastettu kalliin yksityisklinikan sisäänkäynti ja pihalle poliisiaseman ovi. Kätilöopiston sisällä on taas muun muassa poliisin toimisto, lääkärin vastaanotto sekä huone, jossa päähenkilö jättää hyvästit äidilleen.

Eri puolille Helsinkiä sijoittuvan Rikinkeltainen taivas -elokuvan kuvaukset alkoivat viime talvena. Korona keskeytti kuvaukset ja useita kohtauksia varten täytyi etsiä turvallisemmat kuvauspaikat.

– Käpylän Folkhälsanilla oli tarkoitus kuvata palvelutaloon sijoittuvia kohtauksia. Vanhuksista on ollut yleensä hauskaa, kun heidän koteihin tullaan kuvaamaan. Nyt se ei onnistunut. Palvelutalo lavastettiin Vuosaaren Rantapuisto-hotelliin.

Lisäksi elokuvaa on kuvattu Lauttasaaressa, Töölössä, Eirassa ja Käpylän Taivaskalliolla.

– Tähtitorninmäellä kuvasimme kahvilaan sijoittuvan kohtauksen. Sieltä tulee hieno näkymä ylhäältä kuvattuna, Olsson sanoo.

Olsson tunnetaan parhaiten Ihanat naiset rannalla -elokuvan ohjaajana. Helsinkiin sijoittuvia elokuvia ovat olleet muun muassa Akvaariorakkaus ja Onnen varjot. Hän on tuottanut myös elokuvan Leijat Helsingin yllä.

Mikä helsinkiläinen kuvauspaikka on jäänyt erityisesti mieleesi?

– On mielenkiintoisempaa pohtia, missä ei ole vielä kuvattu. Eläintarhan huvilat ja Töölönlahti kiinnostavat minua suuresti.

Näin toimii 50 "julkkispoliisin" Karhunpojat-erikoisryhmä – kutsutaan apuun, kun kameran edessä tarvitaan kovia otteita

Suomenruotsalaisen miehen ja naisen suloisenkatkeran rakkaustarinan kertova Rikinkeltainen taivas sijoittuu 1970- ja 80-luvuille sekä nykypäivään.

– Elokuvaa tehdessä olen käynyt läpi Helsinkiin liittyviä tuntemuksia noilta ajoilta.

Kätilöopisto on Käpylässä 1970-luvulta lähtien asuneelle Olssonille hyvin merkityksellinen paikka

– Kolme tytärtäni ovat syntyneet täällä. En päässyt kuitenkaan mukaan yhteenkään synnytykseen. Ensimmäinen oli aikana, jolloin isät eivät olleet mukana synnytyksessä. Toisella kertaa oli keisarileikkaus ja kolmannella kerralla olin kuvaamassa elokuvaa.

Kätilöopisto on ollut tyhjillään vuodesta 2017. Mitä käyttöä toivoisit rakennukselle jatkossa?

– Tästä saisi hyviä asuntoja nuorille ja opiskelijoille. Sairaalan huoneet ovat sellaisia, että niitä yhdistelemällä saa hyviä asuntoja.

Kätilöopiston C-siiven ostanut Kojamo aikoo muuttaa ainakin osan rakennuksesta vuokra-asunnoiksi.

Näin toimii 50 "julkkispoliisin" Karhunpojat-erikoisryhmä – kutsutaan apuun, kun kameran edessä tarvitaan kovia otteita

Kaksi vuotta tyhjillään ollut sisäilmaongelmainen Kätilöopisto halutaan nyt muuttaa asunnoiksi – jopa hotellitoimintaa selvitetään