Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

Ravintolat: Helsinkiin avataan nyt kilpaa uusia meksikolaisia ravintoloita. Meksikolainen ruokakauppa myy tortillaprässejä ennätystahtiin.

Lorena Wickman pyörittää meksikolaista ruokakauppaa aviomiehensä ja tyttärensä kanssa. Dos Tecolotes on toiminut kohta kaksi vuotta. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Helsingissä on meneillään meksikolaisen ruoan buumi. Tämä näkyy niin meksikolaisessa ruokakaupassa kuin uusissa taquerioissa. Taqueriat ovat meksikolaisia ravintoloita, jotka keskittyvät tacoihin.

Taqueria Lopez y Lopez aloitti viime lokakuussa. Tällä hetkellä sillä on ravintolat kauppakeskus Kampissa ja Teurastamolla. Kauppakeskus Kamppiin avautui kesäksi myös pop up -ravintola. Elokuussa Lopez y Lopez avaa uuden ravintolan Kallioon Porthaniankatu 7:ään.

– Pitää takoa, kun rauta on kuumaa, kiireinen yrittäjä Emanuele Torchio sanoo pop up -ravintolan takahuoneessa.

Torchio kertoo huomanneensa, että suomalaiset ovat entistä kiinnostuneempia meksikolaisesta ruoasta.

– Yksi syy voi olla se, että suomalaiset matkustavat enemmän ja moni on päässyt kokeilemaan aitoja meksikolaisia taquerioita. Meksikossa niitä on joka kulmalla.

Tämä annos viedään käsistä, kun 3 veljeksen ruokakärry pysähtyy Helsinkiin – "Hämmentävän hyvää!”

Lopez y Lopez ei ole ainoa, joka avaa taquerioita Helsinkiin. Esimerkiksi El Rey tarjoaa tacoja jo kolmessa ravintolassa.

Torchio kertoo pitävänsä kilpailua pelkästään hyvänä.

– Mitä enemmän taquerioita on, sitä paremmin asiakkaat tietävät, mitä ne ovat. Silloin entistä useampi käyttää niiden palveluita. Uskon, että Helsingissä on tilaa vielä monille.

Torchio vertaa taquerioiden tuloa sushin tulemiseen: Sushi piti ensin tehdä asiakkaille tutuksi. Nyt siitä on tullut tavallinen ruokalaji.

Mitä taqueriat sitten ovat? Torchion mukaan taqueriassa tärkeintä on rentous ja aidot meksikolaiset tacot, joiden ohessa voi nauttia myös juoman.

Yrittäjä Lorena Wickman purkaa laatikoita meksikolaisessa ruokakaupassa, jota hän pyörittää aviomiehensä ja tyttärensä kanssa. Dos Tecolotes on toiminut Hämeentie 6:ssa kohta kaksi vuotta.

Wickman on havainnut, että entistä useampi helsinkiläinen on kiinnostunut meksikolaisesta ruoasta.

– Keväällä koronaepidemian aikaan meiltä loppuivat tortillaprässit ja maissijauhot, koska kaikki tekivät omia tortillojaan, hyväntuulinen yrittäjä naurahtaa.

Aidoissa meksikolaisissa tacoissa on pehmeä tortilla. Kuvassa Lopez y Lopezin tacoja. Lopez y Lopez

Wickman epäilee, että kiinnostus meksikolaista ruokaa kohtaan johtuu kansainvälistymisestä. Moni asiakas on matkustellut tai asunut Meksikossa. Jotkut ovat suorastaan hurahtaneet omien tortillojen ja salsojen valmistukseen.

– Olimme todella huolissamme koronaepidemiasta, mutta toistaiseksi olemme pärjänneet hyvin ja myyntimme on noussut. Tästä kuusta saattaa tulla kaikkien aikojen paras, yrittäjä iloitsee.

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus

Kauppakeskus Redin kupeeseen aukesi 17 oluthanan ruokaravintola – ketju on tuttu eri puolilta Helsinkiä

Meksikolaisen ruokakaupan suosituimpia tuotteita ovat itse tehdyt salsat. Salsa on onnistuneen tacon salaisuus.

– Kaikki on kiinni hyvästä tortillasta ja täydellisestä salsasta. Sen jälkeen voi lisätä lihaa, kalaa, kanaa tai vegaanisia täytteitä, mutta tortillan ja salsan pitää olla hyviä.

Aidoissa meksikolaisissa tacoissa käytetään pehmeitä tortilloja. Rapeita tortilloja käytetään Yhdysvaltojen puolella.

Lue lisää Helsingin tacobuumista Tämä annos viedään käsistä, kun 3 veljeksen ruokakärry pysähtyy Helsinkiin – "Hämmentävän hyvää!”

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut