Anni Sinnemäki: "Tänä kesänä eri puolilla Helsinkiä tehdään historiaa"

Tänä kesänä Pohjois-Helsingin puistoihin asennetaan suuria trampoliineja ja Arabianrantaan rakennetaan tekonurmikenttä. Leikkipuistoihin istutetaan syötäväksi tarkoitettuja marjapensaita.

– Tänä kesänä eri puolilla Helsinkiä tehdään historiaa. Nämä ovat Helsingin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä voittaneita projekteja. Kaikki ideat ovat helsinkiläisten itsensä esittämiä, kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki sanoo Helsingin Uutisten kolumnissa.

Sinnemäki iloitsee siitä, etteivät kaupunkilaiset ole ajatelleen ehdotuksissa vain itseään.

– Esimerkiksi roskisten yhteyteen asennettavat telineet pulloilla ja tölkeille on tarkoitettu helpottamaan heidän elämäänsä, jotka keräävät tölkkejä ja pulloja elannokseen.

Ensimmäisessä äänestyksessä ideoiden toteutukseen varattiin 4,4 miljoonaa euroa. Sinnemäki sanoo, että osallistuvan budjetoinnin merkitys ei ole kuitenkaan vain siinä, että jotkut ideat menestyvät äänestyksessä ja ne toteutetaan.

– Tärkeää on myös se, että me kaupungissa saamme tietoa ja näkemyksiä siitä, mitä kaupunkilaiset kaipaavat, missä he näkevät puutteita ja mitä he arvostavat.

Lue koko kolumni tästä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut