Kotikadun Ninnin roolista tuttu Nelly Kärkkäinen muuttaa pois Uunisaaresta – erikoinen asuinpaikka näkyy tulevissa töissä

Nelly Kärkkäinen ja labradorinnoutaja Kunkku Uunisaaren maisemissa. Päivi Tuovinen

Helsingin Uutisten kertoi aiemmin tällä viikolla, että näyttelijä Nelly Kärkkäisen ja hänen miehensä Tuukka Mönttisen kotia ja muita Uunisaaren rakennuksia on laitettu myyntiin.

Vaikka pariskunta lähdee saaresta, saari ei lähde heistä.

Kotikadun Ninnin roolista suuren yleisön tuntema näyttelijä on tehnyt projekteja, joissa Uunisaari kulkee mukana.

– Viimeksi kuluneen vuoden ajan olen kirjottanut omakohtaista teosta. Teksteissä myös Uunisaari on vahvasti läsnä, niin kotina kuin myös symbolisessakin muodossa.

Tästä materiaalista, jota hän yhdessä äitinsä Birgitta Oksanen kanssa kirjoittaa, syntyy tulevaisuudessa teatteriesitys, jonka ohjaa Heini Junkkaala. Kärkkäinen toivoo, että aikanaan siitä julkaistaan myös kirja.

Uunisaari. Päivi Tuovinen

Ensi kesänä ensi-iltansa saa myös Avomeri Ooppera -niminen esitys, jonka rahoitusta parhaillaan valmistellaan.

Esitys on syntynyt Kärkkäisen ja oopperalaulaja Mia Heikkisen alkuperäisideasta, joka sai alkunsa jo kolme vuotta sitten Uunisaaren ravintolan avajaisista.

Tarina sijoittuu 1900-luvun alun Helsingin lähisaaristoon. Se kertoo kahden naisen ystävyydestä ja heidän elämänhalustaan, joka kantaa merten yli.

Mia Heikkinen laulaa, Kärkkäinen näyttelee ja kirjoittaa sekä toimii teoksen dramaturgina.

Ja jotta ei kaikki tässä: Koronan takia vuodella siirtynyt Kärkkäisen esikoisohjaus Kaksi luisevaa rusakkoa tulee vielä ensi-iltaan.

Teoksen on käsikirjoittanut Minna Puolanto, ja siinä näyttelee hänen lisäkseen Irina Pulkka. Esitys on kepeän kipeä komedia putoamisesta ja ystävyydestä. Esitys tulee Teatteri Takomoon kesäkuussa 2021.

Lue myös: Kaivopuiston edustan ainutlaatuista saariparatiisia myydään 1,8 miljoonalla – "Moni ihmettelee, voiko täällä asua"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut