Potkulautaraivo yltyy: Helsingissä kokeillaan nyt Ruotsin tehokasta mallia – turvallisesta pysäköinnistä kilahtaa bonus

Triplan eteen on tuotu pysäköintitelineitä sähköpotkulaudoille. Voi Technology
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Pasilassa Triplan kauppakeskuksen läheisyyteen on asennettu viisi sähköpotkulaudoille tarkoitettua telinettä.

Kaksi niistä sijaitsee Pasilansillan läheisyydessä, yksi Firdonkadulla ja kaksi Veturitiellä.

Telineet omistaa sähköpotkulautayhtiö Voi, mutta niihin voi pysäköidä minkä tahansa sähköpotkulaudan.

– Olemme ottaneet käyttöön pysäköintitelineitä monissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tukholmassa esimerkiksi olemme onnistuneet todella hyvin keskittämään sähköpotkulautojen pysäköintiä telineisiin, mikä helpottaa kaupunkilaisten arkea. Ohjaamme pysäköintitelineiden käyttöön myös palkitsemalla asiakkaitamme, ja telineisiin pysäköivät Voin asiakkaat saavat alennuksen seuraavasta matkastaan, Voin maajohtaja Christina Moe Gjerde sanoo tiedotteessa.

Potkulaudat ovat aiheuttaneet ongelmia muun muassa Triplan alueella. Kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki on tyytyväinen uusien telineiden saapumiseen.

– Halusimme telineet käyttöön erityisesti liikunta- ja näkörajoitteisia ajatellen. Niiden ansiosta lautojen pysäköinti voidaan hoitaa nyt turvallisesti ja tehokkaasti. Samalla palvelu helpottaa sähköpotkulaudan löytämistä, Kivimäki toteaa.

Pitkin keskustaa lojumaan jätetyt potkulaudat ovat aiheuttaneet someraivoa nyt kahden kesän ajan. Potkulaudat tulivat Helsinkiin vuonna 2019 ja niistä tuli heti todella suosittuja.

Tänä vuonna useiden potkulautojen koko on kasvanut ja valitukset ovat ottaneet siitä lisää kierroksia.

Esimerkiksi Twitterissä Helsingin kaupunki saa jatkuvasti vastata kysymyksiin, miksi vaarallisesti pysäköidyille laudoille ei tehdä mitään.

–Nykylainsäädäntö on sellainen, etteivät sähköpotkulautoja vuokraavat firmat tarvitse lupia kaupungilta toiminnalleen.  Potkulauta rinnastuu polkupyörään, jonka senkin voi pysäköidä melko vapaasti. Tietenkin pitäisi pysäköidä niin, ettei haittaa muiden liikkumista, kaupunkiympäristön toimiala vastasi erääseen kyselyyn alkuviikosta.

Sähköpotkulautayhtiön kysely: 41 prosenttia sähköpotkulautailijoista korvannut skuuttailulla automatkoja

HS: Erikoislääkäri ehdottaa Alkojen sulkemista ja moottoripyöräkauden siirtämistä koronan takia

Helsingissä tehty lähes 1 000 000 matkaa sähköpotkulaudoilla – tässä suosituimmat alueet

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut