Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi isoa voittopottia yhä lunastamatta – mutta mitä kävi liki 2,4 miljoonan lottopotille?

Kaksi isoa voittopottia odottaa edelleen noutajaansa Veikkauksen pääkonttorilla Helsingissä. Toinen on Lohjan Saukkolan ST1-asemalla viime syksynä pelattu 40 000 euron Jokeri-voitto ja toinen Kuopion Kolmisopin Citymarketissa pelattu 136 200 euron Eurojackpot-voitto, kerrotaan Veikkauksen tiedotteessa.

– Nämä kaksi isoa voittoa on edelleen lunastamatta. Kumpikaan voittaja ei ole ollut meihin yhteyttä, eikä meillä ole tietoa heidän henkilöllisyydestään, kertoo Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa tiedotteessa.

Kyseiset pelaajat eivät ole käyttäneet Veikkaus-korttia, joten voitot pitää lunastaa tositetta vastaan joko Veikkauksen pääkonttorilta tai Veikkauksen omista pelipaikoista. Veikkauksen onnenpelien voittojen lunastusaika on vuosi arvontapäivästä. Lohjan 40 000 euron Jokeri-voiton arvontapäivä oli perjantaina 4.10.2019. Kuopion 136 200 euron Eurojackpot-voitto arvottiin perjantaina 27.12.2019. Mikäli voittoja ei lunasteta vuoden sisällä arvontapäivästä, ne palautuvat voittopotteihin tuleville kierroksille.

Auremaan mukaan on hyvin harvinaista, että näin isot Veikkauksen voitot ovat näin kauan lunastamatta.

– Yleensä näin kauan lunastamatta olleiden voittojen taustalla on tietämättömyys jättipotista. On saatettu laittaa kupongit johonkin hyllyyn, koriin tai laatikkoon, johon ne ovat sitten unohtuneet, eikä niitä ole tullut tarkistettua. Joillakin tuppaa kasaantumaan myös lompakkoon kaikenlaista lippua ja lappua, joten voihan se olla sielläkin, Auremaa sanoo Veikkauksen tiedotteessa.

Kaikkien aikojen suurin lunastamatta jäänyt voitto Veikkauksen peleistä on vuodelta 1995. Silloin Vantaalla pelattiin Lotto, jolla olisi voittanut euroiksi muutettuna 2,37 miljoonaa euroa. Voittajaa ei kuitenkaan ikinä löytynyt.

Suurin lunastamaton Jokeri-voitto on sekin markka-ajalta. Vuonna 2000 joku oli pelannut 1,7 miljoonan euron Jokerin, mutta rahojaan hän ei koskaan lunastanut.

Eurojackpotin suurin lunastamaton potti on kierrokselta 51/2016. Hollolan Prisman 662 300 euron voitto palautui pelaajille voittorahastoon, koska voittajaa ei mistään ilmaantunut, kerrotaan tiedotteessa.