HSL lakkauttaa useita linjoja 10.8. –  katso tästä kaikki muutokset, metron käyttäjille yksi hyvä uutinen

HSL joutuu vähentämään muun muassa Helsingin keskustasta lähteviä bussivuoroja. Sanna Jokela
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

HSL palaa perjantaina 10. elokuuta talviaikatauluun. Samalla se lakkauttaa useita linjoja ja harventaa osaa vuoroista Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Syynä on koronan joukkoliikenteelle aiheuttama äkillinen talouskriisi.

Muutokset vaikuttavat erityisesti bussiliikenteeseen. Esimerkiksi Linjat 67V ja 39B lakkaavat kokonaan. Myös Helsingistä Vantaalle lähtevä 739V loppuu.

– Ruuhka-ajan vuoroista vähennämme tarjontaa sieltä, missä matkustajia on ollut erityisen vähän. Myös tiheästi kulkevilta linjoilta harvennetaan liikennettä matkustajamäärien salliessa. Matkustajamäärät eivät ole vielä palanneet koronapandemiaa edeltäneelle tasolle, HSL kertoo tiedotteessa.

Potkulautaraivo yltyy: Helsingissä kokeillaan nyt Ruotsin tehokasta mallia – turvallisesta pysäköinnistä kilahtaa bonus

HSL oli suunnittellut useita parannuksia, muun muassa pää- ja kehäradan juniin. Ne eivät toteudu tässä vaiheessa.

–  Metroliikenne kuitenkin lisääntyy aiempien suunnitelmien mukaisesti, kun ruuhka-ajan 2,5 minuutin vuorovälillä liikennöidään aamu- ja iltaruuhkien reunoilla entistä pidempään.

Raitiovaunut palaavat normaaliin talvikauden tiheämpään liikenteeseen.

HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa

Muutokset bussiliikenteessä

Helsinki

Ruuhkalinjan 67V (Rautatientori–Torpparinmäki) liikenne päättyy, koska linjalla on kulkenut vähän matkustajia. Korvaavia yhteyksiä tarjoavat linja 67 sekä Tuusulanväylän seutulinjat.

Linjan 39B (Kamppi (M) – Munkkiniemi – Konalan teollisuusalue) liikennöinti päättyy.

Lähibussilinjojen 31 ja 32 (Munkkivuori–Pohjois-Haaga) lauantailiikenne lakkaa.

Joidenkin tiheästi liikennöivien linjojen ruuhka-aikojen vuorovälit harvenevat, samoin hiljaisten aikojen vuorotarjonta.

Lauttasaaren bussien reitit ja numerot uudistuvat. Lauttasaaren ja Kampin välinen bussiyhteys palaa liikenteeseen. Kokonaan uutena linjana aloittaa Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun välinen bussilinja 22B.

Metro liikennöi tiheimmällä vuorovälillä aiempaa pidemmän ajan. Tihein vuoroväli on 5 minuuttia linjoilla Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus vuoroväli on tiheimmillään 2,5 minuuttia.

ESPOO

Ruuhkalinja 238 (Leppävaara–Siikaniemi) lopettaa liikennöinnin. Linjan 244K (Espoon keskus – Kolmperä – Siikaniemi) liikenne lakkaa. Kaikki K-vuorot siirtyvät linjalle 244.

Korvaavia yhteyksiä tarjoavat Espoon keskukseen kulkevat linjat 243 ja 244, joilta on vaihtoyhteydet juniin sekä uudelle runkolinjalle 200.

Linja 235 muuttuu uudeksi runkolinjaksi 200.

Täydentävän ruuhkalinjan 565B (Espoon keskus – Jupperi) liikenne lakkaa. Linjalla on ollut aamuisin kaksi lähtöä, joiden käyttäjille on tarjolla linjan 565 palvelut. .

Linjan 104 (Lauttasaari–Haukilahti) viikonloppuliikenne päättyy vähäisen kysynnän takia. Tarjolla on vaihtoehtoisia yhteyksiä, esimerkiksi linjat 111 ja 112, joilta voi vaihtaa metroon.

VANTAA

Linjan 432 (Martinlaakso–Kivistö–Kirkka) liikenne päättyy vähäisen käytön takia.

Linjan 739V (Rautatientori–Pohjois-Nikinmäki) liikenne päättyy, koska linjalla on kulkenut vähän matkustajia. Linjaa korvaavat liityntäyhteydet Korson ja Koivukylän kautta sekä Keravan ja Nikkilän seutulinjat.

Lähibussilinja 811 ei enää jatkossa kierrä Rajakylässä vähäisen kysynnän takia.

Linjan 322 sunnuntailiikenne loppuu. Korvaavia yhteyksiä tarjoaa mm. linja 345N, jonka vuorot liikennöivät jatkossa sunnuntaisin koko päivän.

Pummilla matkustaminen räjähti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 2. Helsingin koronalasku ensi vuonna "suorastaan dramaattinen" – työttömien määrä lisääntyi puolessa vuodessa 10 000:lla
 3. Muumit juhlivat Kansallismuseossa
 4. Hopeatöiden suurmestarin Bertel Gardbergin näyttely on avoinna Tuomiokirkon Kryptassa
 5. Vorschmack vegeksi – meilahtelaisravintola teki Mannerheimin klassikosta rohkean version
 6. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 7. T24: Virossa kolme uutta koronavirustartuntaa
 8. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 9. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 10. Tällaista murskakritiikkiä sai Kaivopuiston kesäkokeilu: Kaikki liikkuivat niin kuin ennenkin, yrittäjät kärsivät ja betoniporsaat olivat rumia
 11. Helsingin Taiteiden yö peruttiin, mutta paikallisesti järjestettävä tapahtuma valtaa Töölön – Luvassa musiikkia, tanssia ja kuvataidetta
 12. Pakilan Lidl avautui remontin jälkeen
 13. T24: Entisöity Padisen luostari on jälleen avoinna yleisölle – Luostari on mainio päiväretkikohde omalla autolla liikkuville
 14. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 15. Nyt tuli suositus kasvomaskien käytöstä Helsingin joukkoliikenteeseen – Pormestari Jan Vapaavuori: "Kaupunki varmistaa, että vähävaraisilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 2. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 3. Nyt tuli suositus kasvomaskien käytöstä Helsingin joukkoliikenteeseen – Pormestari Jan Vapaavuori: "Kaupunki varmistaa, että vähävaraisilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen"
 4. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 5. Aatos Erkon penkki sai lähteä kun asemahallissa suitsittiin järjestyshäiriöitä – "Tilanne on selkeästi parantunut"
 6. Salkkarirooli voi joskus olla taakka – Hekan hallituksen uusi puheenjohtaja Jasmin Hamid oli politiikassa mukana jo ennen näyttelijän uraa
 7. Helsinkiläinen kauppakeskus saa tänään peräti 6 uutta ravintolaa – katso lista tästä
 8. T24: Kolme Tallinnan keskustahotellia menee remonttiin – Luvassa myös lisää irtisanomisia
 9. Lukijalta: Kasvomaskit ilmaiseksi eläkeläisille
 10. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 11. Jättikorttelin yhteispiha Helsingin kantakaupungissa on kuin linnan puisto – asukkaat kutsuvat sinne vieraitaan eväsretkelle
 12. Helsingissä joukkoaltistuminen koronalle viime viikonlopun musiikkitapahtumassa
 13. "Ihmisruumiin" osat olivatkin karhun käpälät – näin poliisi selittää virhetulkinnan
 14. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 15. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.