HSL lakkauttaa useita linjoja 10.8. –  katso tästä kaikki muutokset, metron käyttäjille yksi hyvä uutinen

HSL palaa perjantaina 10. elokuuta talviaikatauluun. Samalla se lakkauttaa useita linjoja ja harventaa osaa vuoroista Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Syynä on koronan joukkoliikenteelle aiheuttama äkillinen talouskriisi.

Muutokset vaikuttavat erityisesti bussiliikenteeseen. Esimerkiksi Linjat 67V ja 39B lakkaavat kokonaan. Myös Helsingistä Vantaalle lähtevä 739V loppuu.

– Ruuhka-ajan vuoroista vähennämme tarjontaa sieltä, missä matkustajia on ollut erityisen vähän. Myös tiheästi kulkevilta linjoilta harvennetaan liikennettä matkustajamäärien salliessa. Matkustajamäärät eivät ole vielä palanneet koronapandemiaa edeltäneelle tasolle, HSL kertoo tiedotteessa.

Potkulautaraivo yltyy: Helsingissä kokeillaan nyt Ruotsin tehokasta mallia – turvallisesta pysäköinnistä kilahtaa bonus

HSL oli suunnittellut useita parannuksia, muun muassa pää- ja kehäradan juniin. Ne eivät toteudu tässä vaiheessa.

–  Metroliikenne kuitenkin lisääntyy aiempien suunnitelmien mukaisesti, kun ruuhka-ajan 2,5 minuutin vuorovälillä liikennöidään aamu- ja iltaruuhkien reunoilla entistä pidempään.

Raitiovaunut palaavat normaaliin talvikauden tiheämpään liikenteeseen.

HSL:n säästöjen seuraus: Bussit voivat ruuhkautua samalla hetkellä, kun koronan toinen aalto uhkaa

Muutokset bussiliikenteessä

Helsinki

Ruuhkalinjan 67V (Rautatientori–Torpparinmäki) liikenne päättyy, koska linjalla on kulkenut vähän matkustajia. Korvaavia yhteyksiä tarjoavat linja 67 sekä Tuusulanväylän seutulinjat.

Linjan 39B (Kamppi (M) – Munkkiniemi – Konalan teollisuusalue) liikennöinti päättyy.

Lähibussilinjojen 31 ja 32 (Munkkivuori–Pohjois-Haaga) lauantailiikenne lakkaa.

Joidenkin tiheästi liikennöivien linjojen ruuhka-aikojen vuorovälit harvenevat, samoin hiljaisten aikojen vuorotarjonta.

Lauttasaaren bussien reitit ja numerot uudistuvat. Lauttasaaren ja Kampin välinen bussiyhteys palaa liikenteeseen. Kokonaan uutena linjana aloittaa Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun välinen bussilinja 22B.

Metro liikennöi tiheimmällä vuorovälillä aiempaa pidemmän ajan. Tihein vuoroväli on 5 minuuttia linjoilla Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus vuoroväli on tiheimmillään 2,5 minuuttia.

ESPOO

Ruuhkalinja 238 (Leppävaara–Siikaniemi) lopettaa liikennöinnin. Linjan 244K (Espoon keskus – Kolmperä – Siikaniemi) liikenne lakkaa. Kaikki K-vuorot siirtyvät linjalle 244.

Korvaavia yhteyksiä tarjoavat Espoon keskukseen kulkevat linjat 243 ja 244, joilta on vaihtoyhteydet juniin sekä uudelle runkolinjalle 200.

Linja 235 muuttuu uudeksi runkolinjaksi 200.

Täydentävän ruuhkalinjan 565B (Espoon keskus – Jupperi) liikenne lakkaa. Linjalla on ollut aamuisin kaksi lähtöä, joiden käyttäjille on tarjolla linjan 565 palvelut. .

Linjan 104 (Lauttasaari–Haukilahti) viikonloppuliikenne päättyy vähäisen kysynnän takia. Tarjolla on vaihtoehtoisia yhteyksiä, esimerkiksi linjat 111 ja 112, joilta voi vaihtaa metroon.

VANTAA

Linjan 432 (Martinlaakso–Kivistö–Kirkka) liikenne päättyy vähäisen käytön takia.

Linjan 739V (Rautatientori–Pohjois-Nikinmäki) liikenne päättyy, koska linjalla on kulkenut vähän matkustajia. Linjaa korvaavat liityntäyhteydet Korson ja Koivukylän kautta sekä Keravan ja Nikkilän seutulinjat.

Lähibussilinja 811 ei enää jatkossa kierrä Rajakylässä vähäisen kysynnän takia.

Linjan 322 sunnuntailiikenne loppuu. Korvaavia yhteyksiä tarjoaa mm. linja 345N, jonka vuorot liikennöivät jatkossa sunnuntaisin koko päivän.

Pummilla matkustaminen räjähti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut