Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin suomalaiset lähettävät toisilleen intiimejä kuvia – "Tein viettelevän ja pikkuisen himokkaankin kuvasarjan yllätykseksi miehelleni"

Etäseksiin lukeutuva intiimien kuvien ja videoiden lähettäminen kumppanille on yleistä etenkin nuorille naisille. Suomalaisista lähes kolmannes on joskus lähettänyt intiimiä kuvamateriaalia omalle kumppanilleen. Flirttailevien kuvien ja videoiden lähettäminen on kaikkein suosituinta nuorten keskuudessa: alle 25-vuotiaista lähes puolet ja 25–34-vuotiaistakin jopa 43 prosenttia kertoo joskus tehneensä niin, ilmenee Kaalimato.comin seksiä ja seksuaalisuutta käsittelevästä kyselytutkimuksesta.

– Lähetän miehelleni paljon vihjailevia viestejä ja kuvia. Mies on tuonut erittäin hyvin julki, että hän nauttii kuvistani ja nykyisin jopa odottaa saavansa aika ajoin miellyttävän kuvan. Vähän aikaa sitten tein viettelevän ja pikkuisen himokkaankin kuvasarjan yllätykseksi miehelleni. Itse tykkään etenkin kuvien lähettelemisestä, kun tiedän, minkä vastaanoton ne miehessäni aiheuttavat, kertoo tutkimukseen vastannut nainen.

Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki

– Olisi mukava, jos mies lähettäisi työpäivän aikana minulle paljastavia kuvia tai videoita, kuitenkin niin, ettei mitään vielä näy, mutta melkein näkyy, kertoo toinen.

– Tämän päivän nuoret ovat kasvaneet älylaitteiden ympäröimään maailmaan ja nuoret kommunikoivat luontevasti toisilleen kuvien sekä videoiden välityksellä. Erityisesti nuorten naisten keskuudessa oman itsensä ja elämänsä kuvaaminen ja jakaminen sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin, Snapchattiin tai TikTokiin on suosittua. Voisi siis uskoa, että kynnys intiimien kuvien lähettämiseen kumppanille ei ole yhtä korkea kuin vanhemmalla sukupolvella, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen arvelee tiedotteessa.

Visuaalisesti vihjaileva viestittely ei tiedotteen mukaan ole silti pelkkä nuorten juttu, sillä yli 65-vuotiaistakin joka kymmenennellä on kyselytutkimuksen mukaan kokemusta asiasta. Intiimin kuvamateriaalin jakaminen on aavistuksen yleisempää suomalaisnaisille (30 prosenttia) kuin -miehille (24 prosenttia).

– Aviomiehen kanssa emme välitä kuvista tai videoista. Arvailun varaan jättävät, seksuaalissävytteiset viestit toimivat paremmin ja niitä on kiva sekä lähettää että saada, sanoo eräs kyselyyn vastannut.

Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”

Kyselytutkimuksen tutkimusaineisto koottiin huhti-toukokuussa 2020. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista, sanotaan tiedotteessa.