Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Benjinosturin Helsingissä kaatanut ukkoskuuro sai alkunsa aamulla Hangon suunnalla – "Ukkospuuska on ollut hyvin paikallinen"

Helsingin Kaivopuiston Ehrenströmintien varrella kaatui aamulla 24. heinäkuuta sinne benjihyppyjä varten pystytetty nosturi. Nosturin kaatajaksi epäillään voimakasta ukkospuuskaa.

– Vähän ennen Hankoa alkoi noin kello 4:n maissa aamulla kehittyä ukkoskuuro, johon on liittynyt kovia ukkospuuskia. Se eteni pitkin etelärannikkoa ja on nyt (kello 9.30) jo Kouvolan kohdalla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Helsingin Kaisaniemessä mitattiin aamulla 6.30 aikaan 16 m/s ukkospuuska, Helsingin edustan merialueella lukemat olivat matalammat.

– Sen on täytynyt olla hyvin paikallinen ukkospuuska, jos on nosturin kaatanut. Herää kysymys, että kuinka voimakas se on ollut.

Bergman arvelee, että nosturin kaatumisesta tehdään tarkempi tutkimus, jonka yhteydessä vallinnutta säätilaa tutkitaan vielä tarkemmin.

Ukkospuuskavaroitus annetaan, jos tuulet ovat 15–25 m/s.

– Yli 20 m/s puhaltavat tuulet voivat aiheuttaa jo tuulivahinkoja, jos tuulta on yli 30 m/s puhutaan jo laajoja puiden kaatumisia aiheuttavista myrskyistä, Bergman jatkaa.