"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Black Grill & Cafen ruokarekka eli -pakettiauto. Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Viikin Pornaistenniemen rannan tuntumaan on kuin vaivihkaa syntynyt erilaisten ruokarekkojen ja -vaunujen tihentymä. Katariina Saksilaisen kadun eteläpään lähelle, kevyen liikenteen väylän viereen, on ryhmittynyt parhaimmillaan yli puolenkymmentä katuruokaa tarjoavaa autoa tai vaunua. Ensimmäisenä paikalle ehti jo maaliskuun puolella Black Grill & Cafen "ruokarekka", joka tarkemmin ottaen on pakettiauto.

Vanhankaupunginlahden pohjoisosaan Pornaistenniemelle on kevään ja kesän kuluessa kehittynyt ruokarekkojen ja -vaunujen keskittymä. Jussi Vehkasalo

– Yksi ravintolapäällikkömme vinkkasi tästä paikasta, hän asuu täällä päin. Ihan niin aikaisin keväällä emme tänne varmasti vielä olisi tulleet, ellei koronatilanne olisi sulkenut ravintoloita, kertoo Black Grill & Cafen omistaja Toni Määttä.

Ravintolat saivat keväällä kuitenkin myydä noutoruokaa.

– Maaliskuun jälkeen tänne alkoi tulla pikku hiljaa muitakin yrittäjiä. Meille tämä on ensimmäinen kausi tässä paikassa, jatkaa Määttä.

Black Grill & Cafen lisäksi ruokaa on voinut ostaa muun muassa Treffi Pub & Bistron grillivaunusta, paikalla on myös esimerkiksi Passione Pinsa pizzoineen sekä Thai Vegan Kitchen. Myös kolmen veljeksen Slo Bros Taco Truck on vieraillut samoilla apajilla.

– Meillä Black Burger on suosituin ruoka, Määttä paljastaa.

Hänen yrityksellään on yhteensä kolme ruokarekkaa, kesäkuun alussa aukesi yrityksen B5 Black -ravintola Töölöntorin laidalle Sandelsinkadulle.

Thai Vegan Kitchenin ruokarekka. Jussi Vehkasalo

Ihmisiä liikkuu suositun ulkoilureitin varrella runsaasti, ja etenkin hyvällä säällä. Kivenheiton päästä alkaa Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue luontopolkuineen sekä Lammassaareen vievine esteettömine pitkospolkuineen.

– Kilpailu ruokarekkojen ja -vaunujen kesken kovaa. Kauppa käy, mutta totta kai on heikompiakin päiviä. Meillä on säävaraus, pikku sade ei haittaa, mutta jos vettä sataa vaakatasoon, niin silloin emme tule paikalle, Määttä kuvailee.

Valkoposkihanhet poikasineen popsivat ruohoa ruokarekkojen ja -vaunujen tuntumassa kesäkuussa. Jussi Vehkasalo

Määttä arvelee, että hyvän sään suosima päivä keskellä viikkoa voi olla parempi kauppapäivä kuin viikonlopun päivät, sillä viikonloppuisin ihmiset lähtevät kaupungista esimerkiksi mökeilleen ja muualle.

Määtän ruokarekka ajetaan aina päivän päätteeksi Metsälään, jossa esivalmistellaan seuraavan päivän ruoat, pestään auto ja muuta.

Itiksen ravintolamaailman avajaispäivä on selvillä – yksi ravintola putosi jo pois

Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

Helsinkiin aukesi kesällä huima määrä uusia ravintoloita – tässä 10 mielenkiintoisinta ja yksi yllättävä harvinaisuus

Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.