Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Musta burgeri" maistuu – Helsingistä löytyi uusi rantakaistale katuruokaherkuille

Viikin Pornaistenniemen rannan tuntumaan on kuin vaivihkaa syntynyt erilaisten ruokarekkojen ja -vaunujen tihentymä. Katariina Saksilaisen kadun eteläpään lähelle, kevyen liikenteen väylän viereen, on ryhmittynyt parhaimmillaan yli puolenkymmentä katuruokaa tarjoavaa autoa tai vaunua. Ensimmäisenä paikalle ehti jo maaliskuun puolella Black Grill & Cafen "ruokarekka", joka tarkemmin ottaen on pakettiauto.

– Yksi ravintolapäällikkömme vinkkasi tästä paikasta, hän asuu täällä päin. Ihan niin aikaisin keväällä emme tänne varmasti vielä olisi tulleet, ellei koronatilanne olisi sulkenut ravintoloita, kertoo Black Grill & Cafen omistaja Toni Määttä.

Ravintolat saivat keväällä kuitenkin myydä noutoruokaa.

– Maaliskuun jälkeen tänne alkoi tulla pikku hiljaa muitakin yrittäjiä. Meille tämä on ensimmäinen kausi tässä paikassa, jatkaa Määttä.

Black Grill & Cafen lisäksi ruokaa on voinut ostaa muun muassa Treffi Pub & Bistron grillivaunusta, paikalla on myös esimerkiksi Passione Pinsa pizzoineen sekä Thai Vegan Kitchen. Myös kolmen veljeksen Slo Bros Taco Truck on vieraillut samoilla apajilla.

– Meillä Black Burger on suosituin ruoka, Määttä paljastaa.

Hänen yrityksellään on yhteensä kolme ruokarekkaa, kesäkuun alussa aukesi yrityksen B5 Black -ravintola Töölöntorin laidalle Sandelsinkadulle.

Ihmisiä liikkuu suositun ulkoilureitin varrella runsaasti, ja etenkin hyvällä säällä. Kivenheiton päästä alkaa Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue luontopolkuineen sekä Lammassaareen vievine esteettömine pitkospolkuineen.

– Kilpailu ruokarekkojen ja -vaunujen kesken kovaa. Kauppa käy, mutta totta kai on heikompiakin päiviä. Meillä on säävaraus, pikku sade ei haittaa, mutta jos vettä sataa vaakatasoon, niin silloin emme tule paikalle, Määttä kuvailee.

Määttä arvelee, että hyvän sään suosima päivä keskellä viikkoa voi olla parempi kauppapäivä kuin viikonlopun päivät, sillä viikonloppuisin ihmiset lähtevät kaupungista esimerkiksi mökeilleen ja muualle.

Määtän ruokarekka ajetaan aina päivän päätteeksi Metsälään, jossa esivalmistellaan seuraavan päivän ruoat, pestään auto ja muuta.