Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR otti oppia Onnibusista ja ministeristä – myy nyt tyhjiä paikkoja koronatilanteen vuoksi

VR tiedottaa tuovansa myyntiin odotetun lisäpalvelun – viereisen paikan voi nyt varata tyhjäksi itselleen kaukoliikenteen junissa.

– Tuoreen asiakaskyselymme mukaan lähes 60 prosenttia vastaajista kertoi kiinnostuksestaan tyhjän viereisen paikan ostamiseen, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen tiedotteessa.

Bussifirma Onnibus aloitti vastaavanlaisen käytännön jo kesäkuun alkupuolella. Onnibusin mukaan idean taustalla oli liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan kehotus tarjota tarvittaessa viereistä istumapaikkaa esimerkiksi alennuksella. Onnibusilla yksittäinen, tyhjän penkin viereensä haluava matkustaja maksaa puolitoistakertaisen hinnan matkastaan.

VR:n tiedotteessa kerrotaan, että pian saataville on tulossa myös mahdollisuus varata junasta koko hytti omaan käyttöön. Yöjunien makuuhytit ovat jo nyt varattavissa vain omaan käyttöön itselle tai omalle matkaseurueelle.

VR:n heinäkuisen asiakaskyselyn mukaan junamatkustajien yleisin huoli korona-aikana matkustaessa on etäisyyden säilyminen muihin matkustajiin. VR on tähän saakka mahdollistanut turvavälejä kannustamalla asiakkaitaan matkustamaan ruuhka-aikojen ulkopuolella kesän edullisimmilla säästölipuilla, sekä liikennöimällä ylipitkillä junilla kysyntään nähden, kerrotaan tiedotteessa.

VR:n koko junakalusto on ollut käytössä kesän aikana tilan maksimoimiseksi, vaikka se liikennöi tällä hetkellä 85 prosenttia normaalista vuoromäärästä.

VR:llä tyhjän viereisen paikan hinta on selvästi tavallista junalippua edullisempi. Esimerkiksi Helsinki-Tampere-reitillä aikuisen säästölipun hinta on 8,90 euroa ja tyhjän viereisen paikan lisämaksu on 3,20 euroa. Tyhjän paikan hintaan vaikuttaa se, kuinka ajoissa lipun ostaa, kuinka pitkälle reitille paikka varataan ja kuinka täynnä juna on.