The Last of Us Part 2 -musiikkivideo kuvattiin Helsingissä – yllättävä yhteys suomalaisten koronataisteluun

Vallilan konepajalla sijaitsevan Lasipalatsin omistaa Vallilan ratahapiha oy. Se on suunnitellut halliin muun muassa ravintolatoimintaa. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Suomalainen Game Music Collective -pelimusiikkiyhtye on kuvannut Vallilan konepajalla musiikkivideoita The Last of Us Part 2 -pelistä tuttuihin biiseihin.

Videoilla kuullaan pelin trailerista tuttua Throught the Valley -biisiä. Myös pelissä soivasta A-han Take on Mestä kuvattiin video.

Kuvauspaikka on Vallilan konepajan "Lasipalatsi". Mattila vertaa paikan tunnelmaa maailmanlopun jälkeiseen aikaan.

– Etsimme lokaatiota, joka sopisi The Last of Us Part 2:n post-apocalyptiseen maailmaan. Lasipalatsi toimi täydellisesti tähän, sanoo Game Music Collectiven tuottaja Saku Mattila.

Ilkivallan armoilla ollut Lasipalatsi on ollut vuosia tyhjillään. Viime kesänä sillä oli kuitenkin tärkeä rooli koronanvastaisessa taistelussa, kun taksien koronasuojia asentanut yritys siivosi sen käyttöönsä.

Konepajan alue tunnetaan myös katutaideteoksesta, joka tehtiin kunnianosoitukseksi koronan eturintamassa työskennelleille sairaanhoitajille.

Game Music Collective on aikaisemmin tehnyt musiikkivideoyhteistyötä muun muassa Parolan Panssarivaunumuseon sekä Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan kanssa.

– Tällä hetkellä meillä on käynnissä Suuri Suomalainen Pelimusiikkihanke, jossa tehdään äänite suomalaisesta pelimusiikista sekä musiikkivideoita äänitteen kappaleisiin, Mattila kertoo.

The Last of Us Part 2 on yksi tämän hetken puhutuimmista konsolipeleistä. Peli näky aiemmin kesällä Helsingin katukuvassa myös Musiikkitalolla.

Musiikkivideosta kertoi aiemmin Konsolifin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut