Hangon lomaparatiisiin on nyt hurja tunku – tässä 7 vinkkiä läntisen Uudenmaan valloitukseen

Elämyksiä: Matkailijoita ehkä normaalikesääkin enemmän.

Koronaepidemia hillitsee yhä pahasti suomalaisten ulkomaanmatkailua, joten kotimaan matkailulta odotetaan nyt piristysruisketta elinkeinoelämään karun kevään jälkeen. Läntisellä Uudellamaalla lähimatkailubuumi on nyt totisinta totta. Matkailijoita saattaa paikoin olla jopa normaalikesää enemmän.

Lohjan matkailukesä sujuu suotuisissa merkeissä.

– Tilanne on yleisesti ottaen hyvä. Lohjan museossa on enemmän kävijöitä kuin kahtena aikaisempana vuotena. Tytyrin kaivoskierrokset on myyty täyteen. Lohjan majoitusliikkeissä on hyvin asiakkaita, kertoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala.

Tytyrin kaivokseen on nyt järjestetty kolme päivittäistä kierrosta, joilla on mukana kullakin 20 ihmistä. Päivittäisten kierrosten määrää nostetaan tämän viikon aikana viiteen, mutta osallistujamäärä pysyy 20:ssä.

– Myös kulttuurikävelyt ovat vetäneet hyvin väkeä. Paikallinen tieto kiinnostaa ja osallistujia on ollut kauempaakin, kertoo Ermala.

Tänä kesänä erityisesti perheet ovat löytäneet Lohjan tukikohdakseen.

Ihmiset hakevat sisäistä hyvää oloa.

– He voivat majoittua Lohjalle yhdeksi yöksi ja he tutustuvat sitten Lohjalta käsin esimerkiksi Hankoon tai Fiskarsiin. Lohja sopii hyvin tukikohdaksi kun eteläkärjessä majoituspaikat ovat tiukassa.

Ermala toivoo, että suomalaiset löytäisivät tänä kesänä kotimaan matkailumahdollisuudet

– Kotimaassakin voi löytää sen lomafiiksen, ei tarvitse lähteä aina etelän rannoille.

Raaseporissa matkailu on tänä kesänä kovassa vauhdissa.

– Raaseporin matkailulla menee nyt loistavasti. Monet kaupat ja kahvilat ovat kertoneet jopa kaksinkertaisista asiakasmääristä. Se on vain arvio, mutta selvää on, että tänä kesänä Raaseporin matkailussa pyörii enemmän euroja kuin vuosi sitten, kertoo Raaseporin matkailupäällikkö Ville Vuorelma.

Matkailijoita vetävät Raaseporiin muun muassa saaristo, Tammisaaren vanha kaupunki, Dagmarin puisto, Raaseporin linna, Fiskars ja Mustion linna.

– Raaseporin yöpymisistä vain noin kymmenen prosenttia tulee ulkomaalaisista. Se on nyt pois, mutta lisääntynyt kotimaan matkailu korvaa sen melko helposti, kertoo Vuorelma.

Lähimatkailulla on nyt tuhannen taalan paikka.

– Ihmiset haluavat matkailun kautta elämyksiä ja sisäistä hyvää oloa. Nyt he huomaavat, että sen sisäisen olotilan voi saada lähellä eikä aina tarvitse matkustaa kauas.

Raaseporissa olisi nyt kysyntää myös koti- ja maatilamajoitukselle.

– Raaseporissa on 6500 mökkiä ja se on Suomen 10. suurin mökkikunta. Nyt olisi kysyntää erilaisille majoitusvaihtoehdoille.

Fiskarsin matkailukoordinaattori Kaisa Parviaisen mukaan Fiskarsissa riittää nyt matkailijoita koronakevään jälkeen.

– Minulla on sellainen tuntuma, että matkailijoita on vähintäänkin saman verran kuin normaalivuotena ellei sitten enemmänkin. Erityisen ilahduttavaa on se, että matkailuneuvonnassa käy paljon ensikertalaisia, kertoo Parviainen.

Parviaisen mukaan liikkeellä on paljon lapsiperheitä.

– On mukavaa, että ihmiset haluavat näyttää lapsilleen Suomen historiaa. Perheet tutustuvat koko alueeseen.

– Moni mainitsee Lohjan, Mustion linnan, Raaseporin linnan ja Hangon, kertoo Parviainen.

Matkailuneuvonta torin laidalla auttaa matkailijoita saamaan Fiskarsista mahdollisimman paljon irti.

– Tiedustelemme paljonko matkailijalla on aikaa ja teemme sitten reittiehdotuksia. Ohjaamme heitä puotien lisäksi myös museoihin ja Onoman näyttelyyn. Pyrimme siihen, että niin ylä- kuin alaruukkikin tulevat tutuiksi, kertoo Parviainen.

Hanko on Suomen tunnetuimpia kesäkaupunkeja ja nyt Hangon kesäsesonki on vilkkaimmillaan. Hangon markkinointitiedottaja Maria Svanbäck uskoo, että Hangon matkailussa taotaan tanä kesänä ennätystuloksia.

– Yleensä Hangon paras matkailukuukausi on heinäkuu. Nyt matkailijoita alkoi tulla heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla kun rajoituksia purettiin. Uskon, että tämä kesä saa ihmiset ymmärtämään paremmin kotimaan matkailun mahdollisuuksia, pohtii Svanbäck.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut